Thursday, July 31, 2008

Onnistumisia ja odottelua...

Ella on oppinut syömään! Jee :-) Aika tuskaisaa alkoi jo ollakin, kun muut sentään harjoitteli syömistä ja Ella vaan oli totaalikieltäytyjä. Ehkäpä nyt neiti alkaa saada muita painossa taas kiinni. Oli jo vähän kuronut eroa, kun jäi taas jälkeen.

Painot on nousseet surkeasti koko viikon, kuumuudellakin on siinä suhteessa varmaan oma osansa. Kun lämpötila on yli 30 astetta, niin onhan siinä kaikilla jo vähän veto pois! Iines on ollut aivan läkähtynyt ja onkin lopettanut kokonaan imettämisen. Painoa on ihme kyllä enemmän kuin ennen astutusta, jospa se 4 kg vielä rikotaan ;-)

Jospa nyt alkaisi noususuhdanne painoissa ja voisin vähän huokaista helpotuksesta. Vielä viikko töitä ja sitten loma! Tänään tosin onnistuin telomaan itseäni kotona, joten voipi olla että huomenna täytyy parannella päätä kotona. Onneksi tällä kertaa selvitään ilman tikkejä, nätisti tuli vekki edellisen tikkauksen yläpuolelle - tosin tapahtumilla on n 20 vuotta väliä, että en nyt sentään kauhean tapaturma-altis ole... Kiva turvotus tossa silmäkulmassa nyt kuitenkin on, täytyy varmaan mennä työterveyshuoltoon aamulla, just in case.

Täplä on edelleen yhtenä kappaleena! Tekisi nyt jo pennut, jotta Iineksen pennuista saataisiin jotain pentukuvia tässä lähipäivinä ;-) Niin ja Sagasta mummo :-)

Monday, July 28, 2008

Pelastustoimintaa ja pentujen odottelua

Eydis on koko ajan pulassa! Eilen se kiipesi verhoa pitkin katonrajaan eikä sitten uskaltanut tulla alas! Ei muuta kun katti alas ja siinä samassa sekunnissa kun tassut osui lattiaan, se menikin taas jo täyttää höyryä eteenpäin... Illalla se jumiutui sohvan alle, jonne oli päässyt tunkemaan itsensä, kaikista varotoimenpiteistä ja pahvi/teippihässäköistä huolimatta. Iineshän tietysti oli ihan hädissään, samaten Saga. Eydis sen sijaan itse nukkui sohvan alla aivan tyytyväisenä...

Yöllä sama rumba. Olin pari tuntia ehtinyt nukkua, kun alkoi hirveä huuto: tällä kertaa Iineksen ja Sagan lisäksi huusi myös Eydis. Eydis oli kai joutunut toiselle puolelle sohvaa eikä osannut sieltä pois. Raasu yritti kiivetä sohvaa pitkin ylös, mutta ei mahtunut ylös asti. Saatiin se sieltä lopulta (taas) pelastettua ja nyt on sellaset viritykset sohvan alla, että sinne ei pitäisi minkään päästä. Mutta saas nähdä...

Täplän pennut eivät vielä ole syntyneet, eikä kai niitä nyt ihan lähipäivinä vielä ole odotettavissa. Tänään on 62. vuorokausi. Tuleva äiti käyttää nimeä "Masu", on meinaan aika pullea :-D Saas nähdä kuinka monta ipanaa sieltä saadaan!

Sunday, July 27, 2008

Saga odottaa lapsenlapsia...

Ikinuorta Ipana-Pipanaa odottaa mummoontuminen tässä lähipäivinä. Tytär Täplä on aika pullea, niin kuin kuvasta näkyy :-) Vaikea veikata pentumäärää, kun Täplä on aivan eri mallia kuin äitinsä ja mummonsa. Piiiitkä tyttö, jonka intohimona on syöminen.

Lisätietoja lapsenlapsista tulossa Abeona's kissalan sivuille, kunhan jotain tapahtuu: http://www.abeonas.net/

Friday, July 25, 2008

Vihdoin viikonloppu :-)

Viikonloppu saapui vihdoinkin! Töissä ei nyt ole ollut mitään erityisempiä kiireitä, mutta kun lomaan on enää 2 vaivaista viikkoa, alkaa töissä oleminen olemaan jo tuskaa ;-) No pieni loppurutistus vielä, niin sitten voi lomailla hyvin mielin.

Meille on viikonloppuna tulossa vierasryntäys :-) Huomenna kyläilijöitä tulee pariin otteeseen ja samaten sunnuntaina. Ekusta on nyt viime päivien aikana tullut monta kyselyä, samaten Eidiä kohtaan on ollut kiinnostusta.

Ella on nyt sitten kuitenkin vapaana, joten kyselyt ovat tervetulleita. Neiti on mitä ihanin söpöilijä :-) Nyt jo hirvittää, että miten siitä voi luopua kun se on niin söötti tapaus :-)

Thursday, July 24, 2008

Se osaa sittenkin...

Eilen Eydis nähtiin laatikolla ja se jopa osasi tehdä sinne pissat! Tosin sitä ennen pissat meni pesälaatikkoon... Noh, kyllä se vielä oppii ;-)

Ovat edelleen kasvaneet maidolla 15-20g /pv, joten ruokakupit ei vieläkään houkuttele. No jos ensi viikolla...

Tuesday, July 22, 2008

Kuulumisia

Ella oppi toissapäivänä käymään laatikolla! Aiemmin päivällä se oli jo vähän huudellut ja mennyt ympäri aitausta, mutta sitten illalla päätyi laatikkoon ja teki pissat. Ekun näin kanssa eilen laatikolla, mutta (yllättäen) punainen riiviö vain syö hiekkaa jos sen laittaa laatikkoon... Kaipa sekin vielä joskus oppii ;-)

Kukaan pennuista ei vielä syö kiinteitä, harjoiteltu on, mutta maitobaari on vielä päällimmäisenä mielessä. Pienen tauon jälkeen on taas tullut ihan hyvin painoa, eilisestä 16-28g kaikille! Jospa ne kuitenkin vielä tajuaa, että kaikki maito ei tule tissistä... (Tai voihan olla että syövät salaa lautaselta, en vaan kertaakaan ole nähnyt ketään kupeilla)

Aidat on kaadettu ja pennuilla on käytössään koko makuuhuone. Iines on hermoromahduksen partaalla, kun pennut viipottaa laajemmalla alueella. Pennuista selvästi aktiivisin on Eidi, jolla on koko ajan turbovaihde päällä :-) Sitten yhtäkkiä yllättäen aina sammuu johonkin. Tänä aamunakin nukkui keskellä lattiaa. Eidi on hassu punainen höttöpallo, jolla on nyt jo tosi paljon karvaa! Ei Ella ja Ekkukaan mitään puleja ole, mutta Eidi on selvästi pörröisin.

Sunday, July 20, 2008

Pennut 4 viikkoa / Kittens 4 weeks

Pennut ovat jo neljän viikon ikäisiä! Kuvaaja ei ole vielä saapunut, mutta enköhän illalla saa jotain uusia kuvia nettiin. Polttareista on selvitty ja polttaripäiväksi osui ehkä yksi kesän parhaista päivistä :-) Porvoo on todella kaunis kaupunki ja puitteet polttareille aivan mainiot. Nyt vaan sitten odotellaan häitä... ;-)

Kittens have reached 4 weeks! 4 week pictures have not been taken yet, but I'm waiting for the photographer to arrive any minute now ;-) So probably there will be pictures on my homepage later today.

Friday, July 18, 2008

Pikainen tilannekatsaus

A trip down the memory lane... ;-)



... to be continued...? ;-)


Hullu viikko takana, mutta ensi viikolla helpottaa! Olen kolmisen viikkoa ollut orjatyössä meidän mansikkamaalla ja herätys on ollut ma - la ennen viittä. Lauantaita lukuunottamatta olen mansikkamaalta tullut pikaisesti kotiin ja sitten yhdeksäksi töihin. Neljän jälkeen kun olen ollut kotona, onkin sitten ollut jo takki aika tyhjä...

Pennut on maailman ihanimpia, suloisia karvapalloja, mutta ne on tuoneet omat ongelmansa tähän kuvioon. Ne kun yrittää kiivetä sänkyyn ja pahvilaitoja pitkin ja sitten Iines komentaa niitä ja lopputulos on se, että oon taas hereillä :-) Joten en viitsi edes laskea kuinka monta tuntia yössä on tullut nukuttua. Eilen työkaveri kysyi multa jotain ja olevinaan kuuntelin, mutta kun hän odotti vastausta, löi ihan tyhjää :-D Ei mitään havaintoa mitä hän oli kysynyt. Kertaakaan hän ei kuitenkaan joutunut herättelemään mua mistään pöydän alta ;-) Työt on niin hyvällä mallilla, että sitä ei moni usko!

Maanantaina on vissiin vika mansikanpoimintapäivä ja sitten on enää "vaan" yksi työ ja 3 viikkoa kesälomaan! :-) Kolme viikkoahan menee jo melkeen vaikka päällä seisten. Sen jälkeen saankin viettää entistä enemmän aikaa pentujen kanssa -en malta odottaa :-) Sagan pentujen kanssahan minulla oli viikon talviloma sillon kun ne syntyivät, mutta muuten ei ollut lomaa (joululomaa lukuunottamatta). Kun jään lomalle, on nuo riiviöt jo 7 viikon ikäisiä! Äkkiä se aika menee... Kauhulla jo odotan syyskuuta, miten noista osaa ollenkaan luopua.

Sitten muihin asioihin... Henriikka oli muistanut meitä tällaisella:


Kiitos ja kumarrus :-) En kauheasti ole jaksanut nyt blogiin panostaa, mutta toisinaan tulee kuvia ja jotain juttuja julkaistua. Kiva että ne ilahduttaa edes siellä Jyväskylässä päin ;-)

Täytyy myöntää, että oon niin surkea näiden blogien kanssa, että en saa mitenkään kokoon seitsemää blogia *nolo*

Ainoat joissa säännöllisesti käyn, on seuraavat: Homelon ja Eetun blogi tietty :-) Tilkkutassut
ja Veikon poikien blogi. Yllättäen kaikissa saa ihastella mettiskauneutta/komeutta!

Thursday, July 17, 2008

Wednesday, July 16, 2008

Lisää löpinöitä...

Eidi on RIIVIÖ! Kassun kasvattaja vahvisti sen mitä epäilinkin: Kassu oli pentuna villi viikari. Eidi on selvästi isäänsä tullut, Iines on ihan pulassa sen kanssa! Eidi puree ja läpsii Ellaa ja Ekkua koko ajan ja siinä sivussa vielä Iinestäkin. Kurinpalautuksesta se ei ole moksiskaan, mutta Iines kyllä yrittää sitä pistää komentoon... Tänään kun tulin mansikkaamaalta, Eidi juoksi ympäri pentuaitausta ja kurisi hassusti :-) Iines yritti saalistaa sitä etutassujensa väliin, mutta aina se pääsi livahtamaan. Sen suurinta hupia on tunkea itsensä puisen korin taakse ja juosta sitten edes takaisin sen takana. Vähän niin kuin joku kissalabyrintti... Se kehtaa vielä tapittaa minua niin viattoman näköisenä, vaikka varmaan mielessä pyörii kaikkia riiviösuunnitelmia...

Varmaan joku aamu mulla on pieni punainen jalassa kiinni ;-) Se on nyt parina päivänä halunnut kovasti nuolla mun jalkoja... Ei varmaan mee kauaa ennenkuin roikkuu varpaassa hampaineen ;-)

Ekku yritti eilen kovasti keksiä tietä ulos aitauksesta! Se keksi kiivetä sturdin verkkoa pitkin ja yritti siitä tiputtautua aitauksen ulkopuolelle. Vitsin apina! Ei ne mun teippaamat laidat taida kauaa niitä pidätellä. Ekku on nyt yli 500g ja sellainen ihana pyöreä nallekarhu. Ekku on tosi reipas jässikkä, se menee joka puolelle sen kummemmin ihmettelemättä. Sitä saa silitellä ja pitää vähän jo sylissäkin. Kiinteitä ei suostu vielä kukaan syömään, mutta joka päivä vähän maistatan ruokia... Painoa on nyt taas tullut sellaiset 15g/pv kaikille, joten nälkä ei vielä aja ipanoita ruokakupille.

Aamulla kun heräsin ja kurkkasin sängystä lattialle, oli Ella jo siinä odottamassa ja tapitti minua niin söpönä silmiin :-) Pieni prinsessa vaati HUUTAMALLA rapsutuspalvelua ja kun menin olohuoneeseen, se seurasi niin pitkälle pahvivankilassaan kun pääsi... Kun tulin mansikkamaalta, niin siellähän se taas jo odotteli. Aivan ihana *huokaus*.

Otin aamulla parit kuvatkin, kun ipanat nukkuivat niin söötteinä pehmopesässä. En vaan ehtinyt siirtää niitä vielä koneelle! Ehkä illemmalla :-)

Tuesday, July 15, 2008

Pentuhöpinöitä, 15.7.

Ekkua tullaan tänään katsomaan! Pienestä söpöliinistä miehestä ei olekaan tätä ennen tullut yhtään kyselyä. Eydiksestä on tullut 2 kyselyä ja tiedän yhden kolmannen kiinnostuneen, vaikka Eidi onkin väärää sukupuolta... ;-) Saa nähdä minne rokkitukka punapää lopulta matkaa.

Ellasta ei kyselyitä ole tullut, ellei lasketa erästä siihen kovasti ihastunutta ystävää siihen kastiin... Saa nähdä muuttaako Ella heidän luokseen vai mitä tapahtuu. Laitoin sen nyt kuitenkin varatuksi ja otin pois pentulistalta. Kyllä prinsessalle koti on tiedossa, vaikka tuo ensimmäinen suunnitelma ei toteutuisikaan ;-)

Pennut on karanneet pentulaatikosta ja riehuvat aitauksessaan. Saa nähdä onko laidat vielä pystyssä, kun menen kotiin! Saga yritti aamulla kovasti kaataa niitä... Niiden teippaamisessa oli kyllä sellainen homma, että Saga saa kuulla kunniansa jos ne on revitty maan tasalle... Kiinteiden maistelu on aloitettu, mutta pentujen mielestä ruoka on aivan kamalaa. Eivät tunnu oikein vielä olevan valmiita kiinteiden syömiseen, mutta maitohanat on sen verran ehtyneet, että olisi hyvä alkaa miettiä jo muutakin kuin maitoa. Lisäruokaa pennut eivät ole tämän reilun kolmen viikon aikana kertaakaan saaneet ja nyt on vähän myöhäistä aloittaa se. Joten jospa nyt kiltisti vaan siirtyisivät lautasen ääreen.

Iines on vähän tyytymätön, kun pennut viipottavat joka puolella! Se yrittää niitä epätoivoisesti komentaa pysymään paikallaan, mutta laihoin tuloksin... Sagan pentupäiväkirja on hukassa, joten en ole voinut tarkastaa millon Remu, Karkki, Sunna ja Sibi vapautuivat pentulaatikosta, mutta tuntuu että se tapahtui vasta myöhemmin? No toivon mukaan pentupäivis vielä jostain ilmaantuu. Ei siitä ole kuin pari viikkoa, kun sen näin. Olen kai vaan siivonnut sen jonnekin "jemmaan".

Saturday, July 12, 2008

Häiriö? / Some problems with the homepage





My pages seem to be down at the moment and so are a few others which are hosted by int2000. I'm hoping that they will start working soon again!

Jostain syystä kotisivut eivät tällä hetkellä toimi, sama vika tuntuu olevan myös parissa muissa sivuissa, jotka myöskin käyttävät intin palveluita. Toivon mukaan sivut alkavat toimia pian, koska saattaapi olla että niille ilmestyisi uusia pentukuvia tänään...

(Sorry about the quality of pictures... ;-) I obviously took them by myself :-D)

Friday, July 11, 2008

Pentukuulumisia, 11.7.2008

Pennut kasvavat kovaa vauhtia! Leikkivät, pesevät tassujaan ja miettivät onko pesän ulkopuolella elämää :-) Ovat kyllä tosi sööttejä, kun horjuvin askelin mönkivät ympäri pesää. Pesän asuinpinta-ala on nyt tuplattu, kun väliseinä avattiin. Nyt on vähän enemmän tilaa liikkua ja Iineskin tykkää kun ei tarvitse olla niin pienessä tilassa.

Saga käy edelleen salaa pissattamassa pentuja, mutta liukenee äkkiä paikalta, jos Iines lähestyy ;-) Iinestä ei tunkeilijat haittaa - kunhan pennut ei huuda. Tosin nyt kun maitoa ei ole enää tullut hirveästi, alkavat heti vaatia ruokaa jos joku erehtyy pesään kurkkimaan.

Ekku on suloinen nallekarhu :-) Aamuisin kun herään, se tönöttää jo pesän ovella ja katselee minua pää kenossa. Sitä saa silitellä ja se roikkuu puoliksi pesän ulkopuolella. Tytöt käyttävät sitä tyynynä, kun se on niin pullea. Eidillä on silmät vähän rähmineet edelleen ja putsaukset saavat aikaan suuren vastalauseiden ryöpyn... Miten voikin olla vaikeampaa pitää pennun päätä paikoillaan kuin aikuisen ;-) Lisämausteen hommalle antaa "teosto", joka vaatii lastaan takaisin.

Ella, Eltsu, Prinsessa... Pieni mussukka, jota ei voi sanoin oikein edes kuvailla :-) Siitä näkee heti, että on Iineksen pentu. Venyttelee ja söpöilee koko ajan. Kun sen ottaa käteen, sen katselee silmiin ja on niin söötti.. Edelleen kyllä herne on patjan alla toisinaan ja silloin on kova rähinä päällä. Iineskin ihan hätääntyy aina, että mikä sillä on hätänä. Nyt on ollut katastrofi, jos joku on Ellan nurkassa. Se haluaa siis aina nukkua yhdessä tietyssä nurkassa ja menee läpi mistä vaan, jotta sinne pääsee ;-)

Sunnuntaina tulee jo 3 viikkoa täyteen. Eidistä on tullut 2 kyselyä, muista ei vielä mitään. Mutta onhan tässä aikaa. Kesäloma alkaa neljän viikon päästä, joten pääsen viettämään laatuaikaa sitten niiden 7-viikkoisten riiviöiden kanssa ;-)

Thursday, July 3, 2008

Edela :-)


Edela has finally opened her eyes ;-) she was the last one to keep them closed, but now she is taking a peek at the world...