Monday, June 29, 2009

Foster-mother Saga...

Poor Saga... As soon as she even tries to lay down and rest for a while, her "babies" come to her... Lulu is missing from this photo, but she also wants Saga to nurse her. I have no clue if Saga gets some kind of satisfaction out of this?!? but it's a bit odd that she is willing to take care of them all...

Another question is, how Iines is so eager to be her "kitten", too?! By the way, I weighted Iines and Lilli today and to my surprise Iines was 3,8kg! She is REALLY skinny, but it seems that she has gained around 500g since her litters - and maybe more, when she gets into normal shape again. She weighted only 3,2 kg before her fist litter and now she is at times close to 4 kg. Lilli was 2050g and will be 15 weeks on Wednesday. She doesn't eat much of anything, so she seems to be following on the footsteps of her mother - unfortunately :-/ but she has still gained weight nicely, so I think she at least eats something..?

Mila Siilinjärven näyttelyssä

Mila oli näyttelemässä itseään ensimmäistä (ja viimeistä) kertaa aikuisten luokassa ja vaikka sertit jäi saamatta, täytyy olla ihan tyytyväinen tuloksiin. Lauantaina Mila oli EX2/4 ja voitti 2 vanhempaa ja ilmeisesti myös isompaa naarasta. Sunnuntaina Mila oli EX2/2, serti meni samalla tytölle kuin lauantainakin.

Olen kyllä sunnuntain tuomarin kanssa samaa mieltä siitä, että aika auttaa paljon asiassa :-) Iines on vanhoista linjoista ja on kehittynyt itsekin todella hitaasti. Ei siis ihme, jos lapsetkaan eivät heti vuoden iässä ole "valmiita". Kokemusta löytyy myös toisesta ääripäästä: Lulu kasvoi ja kehittyi erittäin nopeasti silloin aikoinaan ja saavutti aikuiskokonsa jo alle vuoden iässä. Sen jälkeen ei enää erityisemmin kasvanut tai kehittynyt (paitsi että sterilisaation myötä turkki kehittyi huonoon suuntaan :-/).

Mila on ollut kevään mittaan aika miehenkipeä, joten seuraavaksi tiedossa on leikkaus. Neiti nähdään seuraavan kerran näyttelyssä sitten kastraattina! Ja toivottavasti silloin pääsen itsekin neidin näkemään :-)

Siiri uudessa kodissaan :-)

Siirillä on mennyt mainiosti uudessa kodissa ja sieltä suunnalta on kuulunut hauskoja kuulumisia. Siiri oli pienestä pitäen hauska pentu ja nyt se on osoittautunut myös varsin vauhdikkaaksi! Ulkoilut sujuu ja leikkii kovin :-)

Sunday, June 28, 2009

Ulkoilupäivä!

Vihdoin - ulkoilutusapu saapui ja Roope, Iines ja Lilli pääsivät samaan aikaan pihalle. Iines käytti aikansa ipanansa pakoiluun, Lilli tutkaili sen sijaan kaikkea mahdollista (ja yritti metsästää kimalaisia) ja Roope kulki pääasiassa omia teitään... Kun Lilli löysi Roopen, loppui Roopelta "hyvä meno"... Niin kuin ilmekin kertoo ;-)

Lilli haistelee ruohoa ja yrittää paikantaa mahdollisia saaliita

Poissa on se söötti pentu - tilalle pintsi-teini ;-)



Kimalainen! Nyt mä nappaan sen...

Roope on vähän sen näköinen, et jätä nyt mut jo rauhaan... Lilli sen sijaan oli iloinen, että löysi pihalta kaverin! Lilli löysi myös innokkaita silittäjiä, joista toinen otti neidin syliinkin. Yllättävän reippaasti se oli, vaikka ei ole lapsiin tottunut. Juoksi kyllä karkuun, kun lapset juoksi perässä ;-) Mutta tuskin sai mitään traumoja. Hyvä vaan että tottuu kaikenlaiseen menoon ja meininkiin!

Thursday, June 25, 2009

Epistä, suosimista, lellimistä... PROTESTI!

Haluan tehdä reklamaation!!! Eilen näytti ensin tosi lupaavalta, kun emäntä alkoi pukea kenkiä jalkaan ja jo innostuin... jee, taas pihalle! Yritin heti jonottaa oven takana vuoroani, mutta se vaan sanoi, että "et sä näihin valjaisiin mahdu" ja puki pienet vaaleanpunaiset valjaat pikku-Lillille. Niin ne sitten katosivat ovesta ulos ja parvekkeelta näin, miten innoissaan se pieni sähikäinen juoksi ympäri pihaa: hyppi ja pomppi joidenkin itikoiden perässä ja juoksi kovaa...

MÄ jouduin sen sijaan tyytymään katselijan osaan. Ei paljoa lohduttanut, että Iines oli samassa veneessä. Se oli vähintään yhtä innokas kun minä, mutta niin vaan molemmat jäätiin rannalle ruikuttamaan. Toivo heräsi uudelleen, kun Lilli palautettiin sisään. Mutta EI! Ei tullut mun vuoroa eilen eikä Iineksenkään. Iinestä mamma lahjoi nameilla ja mulle lässytti jotain. Pah. Aamulla se lupaili, että tänään pääsen, mutta saa nyt nähdä!

Ilta myös päättyi pettymykseen, vaikka hetken jo toivoin että pientä parannusta olisi luvassa saaliin myötä. Mamma oli jo menossa nukkumaan, kun huomasi ikkunalla pörräävän ISON kimalaisen. Mehän kaikki huomattiin se myös ja kilvan yritettiin sitä napata. Mamma yritti vuoroin huitoa meitä kauemmas ja pörriäistä tuuletusikkunasta pihalle. Hädissään se sitten hakkasi sitä lehdellä niin kauan, ettei siitä ollut meille enää mitään iloa.

Terveisin,
laiminlyöty, hylätty, sorsittu Roope

PS. Menee mulla sentään vielä sisko-Sagaa paremmin... sehän ei oo ees halunnut pihalle sen jälkeen, kun mä kohtasin pihalla fasaanin! Se ite näki sen parvekkeelta käsin, mutta pelästyi niin pahasti, ettei suostu pihalle millään keinolla! Mua ei fasaani säikäyttänyt, päin vastoin ;-) mutta narun jatke hyppäsi varmaan pari metriä säikähdyksestä!

Tuesday, June 23, 2009

Puna/valkoinen unelma ulkoilee :-)

Sööteistä söötein Sibi ulkoilemassa :-) 1,5 vuoden ikään ehtinyt kastraattineiti on aina yhtä nätti JA karvainen! Pienestä pitäen se on ollut pitkässä turkissa, eikä turkki ainakaan ole sterilisaation myötä yhtään vähentynyt... Sibissä on jotain Häjyä, mutta eniten se mielestäni näyttää isoisältään Cosselta (IP&EC Kalabalik Aiakos af HG). Kaikki kuvat: Sari Niskanen





Monday, June 22, 2009

Edelleen surullinen kissanpentu...

Huoh, silmät ristissä täällä töissä istuskelen - yö meni vähän niin ja näin, vähän väliä pieni kissanpentu yritti päästä väkisin peittoni alle ja käpertyi kylkeen kiinni. Sillon kun se ei ollut vieressäni, oli se sängyn jalkopäässä Sagan kainalossa tai huuteli olohuoneen puolella surkeasti. Saga on onneksi tosi kärsivällinen sen kanssa, jaksaa hoitaa ja pitää sille seuraa. Jopa vähän leikkii, Saga kun on ikuinen pentu itsekin ;-)

Iines yrittää vierottaa Lilliä kovasti, se välttelee sitä parhaansa mukaan ja viihtyy jossain minne Lilli ei pääse perässä. Eilen näin senkin ihmeen, että Lulu pesi Lilliä! Tänään Lilli kyllä sai kyytiä Lululta, kun kehtasi härkkiä sen häntää parvekkeella...

Ihmeen hyvin ne kuitenkin tulevat toimeen, Lulu viihtyi yön Sagan ja Lillin vieressä sängyssä :-) Roopella ja Lillillä ei juurikaan ole mitään kanssakäymistä keskenään, ainakaan vielä.

Sunday, June 21, 2009

Lilli, almost 14 weeks

Not happy for being "abandoned" by her sisters, Lilli keeps following Saga everywhere... She keeps looking for Siiri and Aada and has been crying and searching them since last night. I hope that she forgets soon and will be a happy little girl again :-) Fortunately Saga seems to be willing to adopt her, Iines is trying to stay as far away from Lilli as possible ;-)



Somehow she doesn't look like a little kitten anymore :-) Where is that sweet and furry kitten?? I still haven't figured out where she gets her looks from! It will be nice to see what she will look like as an adult :-)

Vielä kerran - kaikki kolme kotona :-)

Siiri ja Aada asuvat nyt omissa kodeissaan ja vain Lilli on enää kotona. Kamerasta löytyi vielä parit kuvat kolmikosta, tosin harmittavasti Aada ei suostunut poseeraamaan Siirin ja Lillin kanssa, joten siitä on yksilökuva :-)

Lilli on ollut eilisestä asti ihan ihmeissään ja etsii siskojaan kaikkialta. Surkean kuuloista kun pieni kissa "itkee" ja hakee kavereitaan. Saga on ottanut asiakseen hoivata pientä raasua, nytkin nukkuvat yhdessä kiipeilypuussa. Iines ei pahemmin ole noteerannut 2 pennun katoamista, päin vastoin se on varmaan tyytyväinen kun saa olla enemmän rauhassa...

Tammikuussa alkanut pentu-projekti on siis tältä erää ohitse ja on aika keskittyä seuraamaan Lillin kasvua. Uusia pentusuunnitelmia en ole tehnyt enkä ihan heti tee... Iineksen ekat pennut täyttävät huomenna vasta vuoden, joten tauko on sille paikallaan. Vaikka kummassakin pentueessa on ollut vain 3 pentua, on se aika nuutuneen näköinen ja oloinen. Harmittavasti se on aivan yliaktiivinen juoksuissaan, joten sen pitäminen leikkaamattomana (pitkään) on ongelmallista. Pari juoksua sillä ehti olla pentujen aikaan, ennen kuin jouduin taas laittamaan sen pillereille. Ennen ekoja pentujaan se oli pillereillä 3kk ja samaten ekojen pentujen jälkeen noin 3kk. Nyt olisi pakko pitää sitä pillereillä pidempään, mutta en ole ajatuksesta kovin innostunut...

Sagan pitäminen leikkaamattomana sen sijaan ei ole ollut mitenkään ongelmallista, se on tosi laiska juoksija. Tänä vuonna sillä on ollut 3 juoksua, tammikuussa ja nyt 2 peräkkäin Iineksen kanssa samaan tahtiin. Nyt kun Iines on pillereillä, ei Sagakaan viitsi juosta "yksin". Saga on ollut leikkausuhan alla jo pidempään ;-) mutta en ole vielä saanut tehtyä asialle mitään. Kerran sillä oli jo aikakin tilattuna, mutta peruin sen... Sen viimeisistä pennuista on kuitenkin 1,5 vuotta aikaa, joten ei tätä juupas-eipäs jahkailua voi ikuisuuksia jatkaa. Todennäköisesti sille ei ole enää tiedossa pentuja, mutta päätöksen tekeminen tuntuu vaikealta! Sen ekat pennut täyttävät elokuussa 3 vuotta ja ovat olleet yhden pennun pissavaivoja lukuunottamatta terveitä. Nuorempi polvi on myös ollut tervettä porukkaa, tosin ikää on vielä vähäisesti. Sagan omat HCM ultrat ovat antaneet normaalin tuloksen kahdesti, ehkä testautan sen vielä kolmannen kerran 5v. synttäreiden kunniaksi.
Roopen HCM status vähän mietityttää, mutta ainakin toistaiseksi Roope on lähisuvusta ainoa, jolla mitään ongelmia on todettu. Roopenkin tilanne on vielä hyvä, joten toivoa monesta yhteisestä vuodesta on :-)

Kun kerran pentusuunnitelmia ei ole, olen tehnyt näyttelysuunnitelmia :-) Toivottavasti Lilli suhtautuu näyttelyissä käymiseen suopeasti, sillä noita rouvia en lähitulevaisuudessa ole näyttelyihin tuomassa ja punaiset ovat eläkkeellä... Lillin lisäksi Aada tullaan näkemään syksyllä ainakin yhdessä näyttelyssä! E-pentueen Mila on ensi viikonloppuna menossa Siilinjärvelle näyttelemään itseään, harmi vain että en taida päästä sitä itse näkemään!

Marraskuussa Turun näyttelyn yhteydessä 21.11. on norjaisten metsäkissojen erikoisnäyttely. Sinne olisi tarkoitus lähteä useamman kissan kera - ja jos mahdollista, houkutella muutama kasvattikin mukaan. Sitä ennen käydään varmaan ainakin muutamassa näyttelyssä totuttelemassa touhuun.

Saturday, June 20, 2009

Ulkoilua

Lilli, Iines ja Roope saivat eilen ulkoiluvuoron :-) Harmittavasti Roopen vuorolla alkoi sataa kaatamalla, joten puuhun kiipeäminen ja muu mukava jäi seuraavaan kertaan. Lilli pääsi toden teolla ulkoilun makuun! Sitä riemua oli kiva katsella, kun pieni kissa menee häntä pystyssä ympäri pihaa! :-) Iineskin viitsi jo vähän tehdä lenkkiä, aiemmin ei ole voinut poistua pentujen luota kuin ihan minuutiksi ;-)

Kuvissa ei nyt hirveän hyvin näy (kun ylivalottuivat), mutta xs kaularemmi ei ollut Lillille ollenkaan liian iso! Muistelen kyllä, että Iines käytti kyseistä kokoa aika pitkään... Kai Lilli sitten on eri mallinen - ja onhan se tietty isompikin.





Tuesday, June 16, 2009

Pennut huomenna jo 13 viikkoa

13 viikkoa tulee huomenna mittariin ja heti seuraavana päivänä 3 kuukautta. Ipanoiden muutto alkaa olla jo lähellä, torstaina käydään taas eläinlääkäriä moikkaamassa ja perjantaina on Siirin aika lähteä tutkailemaan uutta kotiaan Lempäälään. Seuraavana päivänä Aada lähtee sitten Espooseen :-)

Sain tänään viimeisteltyä pentukansiot! Ei siinä sitten kovaa urakkaa ollutkaan, kun olin tehnyt suurimman osan työstä jo ennen kuin pennut syntyi... Valmiiseen pohjaan vaan aina päivitetään tietyin osin kunkin pentueen jutut ja kuvat. Kuvat on vielä levyille polttamatta, mutta eiköhän se asia etene huomenna - olisin polttanut ne jo tänään, mutta ilman levyjä se on hiukka hankalaa ;-)

Aadan "pentupaketti" on suurimmaksi osin jo Espoossa odottamassa, mutta ruokaa pitäisi vielä käydä ostamassa lisää. Siirin tavarat on jo pakattu, joten kaikki alkaa olla valmiina muuttoa varten. Lilliä käy sääliksi jo etukäteen, se ei vielä tiedäkään että joutuu jäämään "yksin" noiden isojen kanssa. Ei sillä etteikö se pärjäisi niiden seurassa, mutta onhan sisarusten kanssa aina kivempi painia ja riehua.

Pentujen 13vk kuvat on osittain otettu ja osittain jo siirretty koneellekin... mutta Aada kieltäytyi yhteistyöstä ja siitä on vaan pari kuvaa. Yritän siis huomenna uudella innolla kuvata sitä, joten kuvat ja muut höpinät julkaistaan varmaan illemmalla :-)

Sunday, June 14, 2009

Kuvia...

Vihdoin! Pienen painostuksen jälkeen sain sen verran irti itsestäni, että päivitin 12 vk kuvat sivuille: http://www.norleon.net/IT_12vk.html

Tarkoitus olisi ottaa keskiviikkona vielä 13 vk kuvat ja ehkä jopa joskus julkaista ne ;-) Kiireinen viikko tiedossa, kun täytyy viimeistellä kaikki systeemit siihen kuntoon, että pennut voivat muuttaa loppuviikosta. Pentukansion sisällöt on aika lailla valmiit, mutta pientä fiksausta pitäisi tehdä vielä niihinkin ennen tulostusta. Kuvat on polttamatta levyille ja muuta "mukavaa" :-)

Friday, June 12, 2009

Pennut 12 viikkoa

Kiirettä pitää - ja kuvien päivittäminen kotisivuille on edelleen vaiheessa! Yritän huomenna saada asian etenemään... Jotain kuvia on jo otettuna, mutta niiden laatu on taas aika heikko ;-) Pennuilla tuntuu olevan vauhtia aina vaan enemmän, Aadallakin on vitonen silmässä koko ajan! Juoksee koko ajan jaloissa, kun hääräilen kotona jotain ja yhden jos toisenkin kerran olen meinannut siihen kompastua. Siirillä taas on turbo-vaihde heti päällä, jos näkee rapinapallon! Vähän väliä menevät kolmestaan tuhatta ja sataa ympäri asuntoa.

Keneköhän kanssa Lilli sitten juoksee ja painii, kun kaverit lähtee!

Vielä viikon verran ipanat on kotona ja sitten juhannuksena on muutto edessä :-)

Sunday, June 7, 2009

Norleon Sibilja & Abeona's Indira

Me and Marja visited Sibi and Indi this week :-) It had been over 6 months since I last saw Sibi (I think?? well, anyway it had been a while) and she had grown a lot! When I last saw her, she was still a young female, and now she is a neuter lady. She was way bigger than last time and the weight was good, too!

She was much more muscular than last time and a very nice "packadge". The temperament is still SUPER ;-) Yes, I'm a bit biased, but still... She is a happy girl who has always something going on.



Big-sister Indira lives up to her name, she truly is a beauty! She wasn't so happy about our visit, but I managed to take a few pictures of her. She gets her looks mostly from her father's side and Sibi from Saga's father Cosse :-)