Sunday, February 28, 2010

Tallinna

26.2.
Tänne olisi tarkoitus tulla kuulumisia ja tuloksia Tallinnasta, jos vaan pääsen hotellin tietokoneelle lauantaina :-)

Laiva lähtee 17:30, joten joudun lähtemään töistä kolmelta ja kun olen kaapannut kissan ja tavarat mukaan, kiireellä nokka kohti Helsinkiä. Mutta palataan asiaan, sitten kun sitä asiaa on...

________________________________________

28.2.
Ja niinhän siinä kävi, että en päässyt koneelle asti... Tai olisin päässyt, mutta totesin että 20 EEK/ 10 min oli liikaa ;-) Eihän se nyt oikeasti ole kuin reilun euron, mutta periaatteesta en suostunut maksamaan.

Lillin viikonloppu meni aivan nappiin, kerrankin! Lauantaina tuli viimeinen avoimen serti ja Lilli valmistui Championiksi! VP meni vitosluokan naaraalle, joten meillä ei ollut enää asiaa jatkoon. Sunnuntaina tuli eka CACIB ja Lilli oli myös VP :-) TP-valintaan asti ei enää päästy, tuomarilla oli ehdokkaita paperilla joku 12 kpl, joten parempi niin että ei kaikkia ottanut sinne turhaan roikkumaan... Keskenhän tuo kakara vielä on, kun ikää on vasta 11 kuukautta.

Seuraavana vuorossa olisi Seinäjoki ensi lauantaina, mutta täytyy vielä miettiä lähdetäänkö vai ei. Lillille on tulossa kiima ja kiiman aikaan se ei anna venyttää itseään edes kotona... joten lähtöpäätös jää viime hetkeen: jos perjantaina alkaa olemaan jo hiljaista, niin saatan vaikka lähteäkin :-) Jos ei, niin seuraava esiintyminen on sitten Turussa 27.3.

Viikonloppu oli monella tapaa tosi onnistunut, mutta harmikseni Sagan tyttö Karkki hävisi sertikisan molempina päivinä :-/ Tytär Kiara sen sijaan oli molempina päivinä vitosessa VP ja tänään myös TP! Onnittelut!

Meidän autossa matkustaneista kissoista Suvipäivän Laureline valmistui lauantaina IC:ksi ja oli myös TP! Sunnuntaina sai ekan vitosluokan sertin. Suvipäivän Onni O valmistui lauantaina Premioriksi ja oli TP, sunnuntaina tuli eka CAPIB. Suvipäivän Magni sai molempina kolmosluokan sertin ja oli sunnuntaina vielä VP ;-) Suvin ja Veikon ranskanpulla Excel oli lauantaina EX1(2), TP ja sunnuntaina EX1(2), VP, TP ja KPP! Onnea kovasti, hieno alku näyttelyuralle :-)

Reissussa oli myös Soikku jonka daameista Noona valmistui lauantaina GIC:ksi ja sunnuntaina tuli eka CACS ja Neko valmistui sunnuntana IP:ksi! Hieno reissu siis siltäkin osalta :-) Onnitteluja Pukkilan suuntaan!

Olo ei ole reissun jäljiltä kovin hehkeä, mutta ehkä kunnon yöunet parantavat oloa hieman... Tarkoitus olisi alkuviikosta saada naputeltua arvostelusetelit koneelle ja muutenkin kirjoitettua matkasta jotain. Nyt ei vaan into riitä, olen ollut koko päivän enemmän tai vähemmän huonovointinen :-/

Monday, February 22, 2010

Tallinna lähestyy

Lähtö Tallinnan näyttelyyn häämöttää jo, perjantaina pitäisi olla satamassa tuntia ennen laivan lähtöä, eli puoli viiden aikoihin. Sehän tietääkin vähän aikaisempaa poistumista töistä, ihan hyvä kun tuli tässä vaiheessa mieleen, niin ehtii ajoissa infota asiasta töissä...

Räpsäsin pari uutta kuvaa Lillistä, mutta niistä ei kovin kummoisia tullut. Lillillä on aivan isänsä silmät, vaikka muuten ei Tiikeriltä juuri näytäkään. Aada sen sijaan on enempi Tiikerin oloinen ja näköinen muuten :-)
Odotan Tallinnan reissua jo innolla, vaikka ensi maanantai töissä on matkan jälkeen taas aika vaikea ;-) Toivottavasti saadaan juhlistaa Lillin CH-titteliä ja Karkin IC-titteliä viikonlopun aikana! Nämä reissut on kuitenkin aina mukavaa vastapainoa töille, pääsee irtautumaan niistä kuvioista kokonaan...

Wednesday, February 17, 2010

Aada, Lilli ja Siiri huomenna 11 kuukautta

Vuoden rajapyykki alkaa neideillä häämöttää, huomenna tulee täyteen 11 kuukautta!

Sain tänään Siiristä kuulumisia ja neiti painaa 5,2 kg :-D Sterilisaatiosta on aikaa nyt puolisen vuotta, joten toki kyseessä on kastraattipaino. Äiti-Iines on edelleen kilon kevyempi, mutta toisaalta ihan hyvä ettei paino-ongelmia ole ainakaan vielä tiedossa. Yhden kissan taloudessa kissaa on vielä suht helppo laihduttaakin, mutta kun on muitakin kissoja, on se aika tuskaisan vaikeaa. Onneksi nuo omat ovat kaikki nyt ihannepainoisia, joten saavat syödä raksujakin niin paljon kuin tykkäävät.

Aada on äitinsä tapaan nirsoilija, tarvitsisi keksiä nyt jotain kokeilemisen arvoisia ruokia... Ei Lillikään mikään ruoka-rohmu ole, mutta esim. kanasheba on sellaista herkkua, jonka takia Lilli jaksaa aina ilmaantua ruokakupille. Iineksen osalta pahimpaan nirsoiluun auttoi sterilisaatio, tosin edelleen jaksan yllättyä kun näen se ruokakupilla ;-) (se oli ennen niin harvinainen näky). Nyt kyllä ainakin maistaa kaikkea, ennenhän lihakin piti pilkkoa nuppineulanpään kokoisiksi paloiksi ja tarjoilla suoraan kädestä.

Yritän lähipäivinä ottaa kuvia Lillistä, vaikka ei se nyt kovin paljoa ole muuttunut viime kuvista - ehkä korkeintaan on vielä hieman karvattomampi ;-)

Monday, February 15, 2010

Näyttelykuulumisia

Oikein onnistunut viikonloppu takana!!

Lilli sai lauantaina ensimmäisen sertinsä ja oli vielä vp! Pian 11 kuukautta täyttävä teinineiti kävi tp-valinnassakin pyörähtämässä, mutta paneeliin meni kaunis cooni, joka oli kp molempina päivinä. Sunnuntaina oli jännät paikat, kun oli sertistä kisaa ja tuomari venytti valintaansa viimeiseen asti ;-) Lilli sai ilokseni sertin ja oli vp-valinnassa kakkonen. Tp-valinnassa vastassa oli 3 muuta naarasta, mutta Lilli pääsi paneeliin! Tuomari kehui Lilliä mm. tyylikkääksi naaraaksi ja tykkäsi kovasti muutenkin. (Näyttelykunto oli arvatenkin hieman eri luokkaa kuin Surokissa...) Täytyy myöntää, että kyllä ne kehut enemmän mieltä lämmittää, kun on kyseessä oma kasvatti... JA on se äitiään parempi, joten ainakin siinä suhteessa ollaan menty oikeaan suuntaan.

Vaikka vp- ja tp-tulokset mieltä kovasti lämmittääkin, niin sertihän on se pääasia. Seuraavana vuorossa on Tallinnan näyttely, jossa toivottavasti tulisi se vika avoimen serti. Kisaa voi olla paljonkin, että jää nähtäväksi miten meidän käy! :-)

Jännitin kyllä kovasti Lillin arvostelua sunnuntaina, mutta sitäkin enemmän uutisia Ruotsista. Ja tulihan se viesti vihdoin: Sagan ja Iggen poika Abeona's Sharma valmistui Supreme Premioriksi!! Onnea Wikbergin perheelle :-)

Friday, February 12, 2010

Kes-Kis, Jyväskylä 13.-14.2.

Lilli pestiin keskiviikkona, toivon mukaan tulos on vähän kelvollisempi kuin viime kerralla :P Harmillisen sähköiseksi se taas meni, mutta jospa siitä nyt jotenkin selvitään...

En ole pakannut vielä mitään tavaroita reissua varten, mutta onhan tässä aikaa. Täytyy vaan pakata itsellekin vähän enemmän kuin normaalisti, mm. uikkarit :-D Pääsen lauantaina Laajavuoren Rantasipiin uiskentelemaan, joten kivempi ilta tiedossa kun normaalisti näyttelyreissuilla.

Lillin arvostelee lauantaina Åsa Hammarlund ja sunnuntaina Veikko Saarela. Lilli ei ole kummankaan pöydällä ennen käynyt, joten mielenkiinnolla odotan :-) Sunnuntain osalta on tiedossa, että on ainakin yksi kisaaja - lisääkin voi varmaan löytyä. Kutosessa nuo sertit kun ei yleensä "ilmaiseksi" tule. Lilli ei viimeksi innostunut tuosta Killerin näyttelypaikasta kovinkaan paljoa, mutta täytyy toivoa että ei nyt olisi niin hermostunut.

En ole vielä edes ehtinyt pohtia, mihin aikaan lähden aamulla ajelemaan. Varmaan jos kuuden aikaan starttaisi, niin ei tulisi kiirettä :-) Kelistä kun ei tiedä, eikä ole kiva jos on siinä rajoilla että ehtiikö ennen ell.tarkastuksen loppua paikalle vai ei. Tosin mullahan on pakkomielle olla aina ajoissa, joten sellaista tilannetta ei ole vielä tullut eteen ;-) mutta silti...

Sunnuntai-iltana tai viimeistään maanantaina on tiedossa näyttelyraporttia :-) Pidän sormet ja varpaat ristissä, että saataisiin edes yksi serti viikonloppuna. Tosin Tallinnan reissun takia tarvittaisiin ne molemmat, mutta aina ei käy niin kuin toivoo :-)

Tuesday, February 9, 2010

Kaikkien kattien kuulumisia

Kun noita blogi-päivityksiä katselee, niin selvästi huomaa kenestä suurin osa viime aikaisista jutuista on kirjoitettu ;-) Lillistä on tietty eniten kerrottavaa, kun se kasvaa ja kehittyy koko ajan. Mutta täytyy nyt vähän kirjoitella muistakin, ettei tule sellainen olo että niitä syrjitään...

Roope on parin viime päivän aikana ollut tosi apaattien, lähinnä vaan nukkuu. Ei halunnut edes ulkoilla juurikaan, kun sunnuntaina siihen oli mahdollisuus. Syö kuitenkin normaalisti ja juo, eikä pissavaivoistakaan ole viitteitä. Jos ei ala kunto kohenemaan, niin edessä on varmaan taas reissu Lahteen Lambergin luo, että nähdään onko tilanne muuttunut sitten viime ultran. Aika laiha se on ja karvat on lähteneet. Elokuussahan siltä leikattiin hännästä ja pöksyistä karvoja, eikä ne ole vieläkään kasvaneet kuin ihan muutaman sentin?!? Saa nähdä kasvavatko koskaan takaisin...

Lulu the takkukasa kaipaa myös eläinlääkärikäyntiä, johan siitä viime kerran "keritsemisestä" alkaa olla vuosi... Takkujen setviminen on aivan mahdotonta, kun Lulu ei anna ollenkaan lähestyä kamman ja saksien kanssa. Satunnaisesti saatan saada kaulurista napsittua takkuja irti, mutta nyt niitä on taas tullut jo kylkiinkin. Eiköhän takuton Lulu ole sitten taas onnellisempi, kun sen ei pitkään aikaan tarvitse pelätä huoltotoimenpiteitä :-)

Saga voi paksusti, painoa on taas yli 5 kg ja on muutenkin ihan kivassa kunnossa. Hirveä halipula sillä on koko ajan ja joka yö tosiaan imettää Lilliä sängyssäni. Turkki sillä on totuttuun tapaan todella loistavassa kunnossa, tosin häntä kaipaisi pesua kun se tuppaa vähän rasvoittumaan. En ole vieläkään täysin päättänyt, tuleeko sille joskus pentuja vielä vai ei... Aika vaan kuluu uhkaavasti ja sen viime pennut alkavat olla jo 2,5 vuoden ikäisiä. Joten kauaa ei aikaa ole miettimiseen... Toisaalta vaikka pentuja ei tulisikaan, niin leikkauksella ei ole kiirettä. Jos kerran pari vuodessa juoksee, niin siitä ei ole haittaa kissalle eikä omistajan yöunille.

Halipallo-Iines on nykyisin pelkkää turkkia! Sitä turkkia on lähtenyt nyt kuukauden päivät ihan hirveästi, mutta edelleen se näyttää yhtä karvaiselta kuin ennenkin?!? Huima muutos siihen entiseen karvattomaan Iinekseen :-) Painoa on edelleen se 4,2 kg, ilmeisesti siitä ei nyt tulekaan lihapullaa, vaikka alussa niin pelkäsinkin. Jostain syystä Iines ei enää halua ulkoilla, sille riittää että käy alaovella kääntymässä ja juoksee hädissään takaisin sisälle! Iineksen piti lähteä nyt keväällä näyttelyihin, mutta joskushan tuon turkin tiputtamisen on näyttävä sen ulkonäössä, joten peruin ne näyttelyt joihin sen olin ilmoittanut... Katsotaan nyt millainen turkki sille kasvaa seuraavaksi - ja milloin - eihän kastraattirouvan näyttelyttämisellä ole kiire.

Iinekselle tulee 3 vuotta mittariin 9.3., joten pian on myös uusinta ultrauksen aika. Ensimmäinen HCM ultra tehtiin vuoden iässä, joten nyt on korkea aika ottaa uusinta. Samalle reissulle lähtee sitten Lillikin, ja Roope jos tilanne sitä vaatii. Roopen viimeisimmästä ultrauksesta on aikaa pari vuotta, mutta kun tila ei ole tänä aikana muuttunut, ei ole ollut tarvetta uuteen ultraukseen. Nyt voisi olla hyvä tsekata tilanne, kun tuo yleisilme on niin nuutunut.

Sormet ja varpaat ristissä, ettei se huuto taas ala...

Voi voi, eilen kuulosti taas kovasti siltä, että kiima olisi alkamassa. Iineksen suvussahan on tapana pitää 7 päivän huutokonsertti ja vaan 7 päivän tauko. Että jee jee... Ei tässä nyt muuten suurta hätää edes olisi, mutta näyttely lähestyy uhkaavasti, enkä ehkä halua tietää miten Lilli käyttäytyisi kiiman aikaan näyttelyssä. Täti Molla ainakin oli aika täpäkkä ;-)

Sunnuntaina neiti poseerasi vielä näin seesteisenä... Huomenna on pesupäivä, joten toivon mukaan kolliajatukset huuhtoutuu viemäristä alas ;-)
Kilpparikasa: molemmat mammat Lilliä hoitamassa :-) Kuva hieman tärähti ja Iineskin ehti heti kääntää päätä, ettei hän ainakaan tota lastaan hoida enää - mainehan siinä menisi jos sen myöntäisi. Lillillä on kyllä aika hyvät oltavat kilppari-rouvien hoivattavana :-)

Monday, February 8, 2010

Lillin näyttelykalenteri

Vaikka oma into onkin jopa alta nollan, niin kaipa niitä näyttelyitä olisi pakko yritää suunnitella. Kutosessa ne sertit ei ilmaiseksi tule, joten todennäköisesti aika moneen näyttelyyn on mentävä, ennen kuin sertit on kasassa Champion-titteliä varten. Tuskin Lilli tulee keväällä saaman turkkiaankaan takaisin, joten sitä on turha jäädä odottelemaan. Pulina siis vaan yrittämään ;-)

Ensin vuorossa on nyt viikonloppuna Jyväskylä, jonne lähdetään molemmiksi päiviksi. Näyttelypäivän päätteeksi on tarkoitus rentoutua Laajavuoren Rantasipissä, joten sitä odotan sentään innolla :-) Seurakin on hyvää, kun Merja majoittuu Helmin kanssa samaan hotelliin.

Yhden viikonlopun tauko Jyväskylän jälkeen ja sitten vuorossa on Tallinna. Veikon autoon olisi tarkoitus änkeä Veikon, Suvin, minun ja Katin lisäksi vielä 7 kissaakin, joten liikaa tilaa ei tule olemaan. Kiva reissu varmasti tiedossa! Ihanaa nähdä Karkki ja Kiara taas :-)

Tallinnasta kun selvitään, niin pitäisi 6.3. suunnata Seinäjoelle! Joku mielenhäiriö vissiin iski, kun innostuin sinnekin lähettämään laput... No jos aamulla tyyny on tosi hyvin ja väsyttää, niin voi olla että jää väliin.

Seinäjoen jälkeen seuraavana etappina on Turku, jonne lähdetään yhteiskyydillä Soikun kanssa. Päiväksi valikoitui nyt lauantai, niin on sunnuntaina mahdollisuus lepäillä ennen työviikon alkua.

Kevään tällä erää viimeinen suunniteltu näyttely on Rurokissa sunnuntaina. Paikalle on Lillin lisäksi tulossa sisko Aada :-) Kiva nähdä Aadaakin taas, viime näyttely olikin elokuussa, joten taukoa on tullut aika reilusti.

Lillin vauvasuunnitelmien toteutumisajankohta on vielä auki, mutta ainakaan ennen kesäkuuta ei ole tarkoitus treffejä pitää. Tosin siinä tienoilla saattaa Lillillekin iskeä jo kiimojen osalta kesätauko... joten pitää nyt vähän miettiä. Varmaan Rurokin jälkeenkin tullaan vielä jonnekin näyttelyihin, riippuen millaisessa kehitysvaiheessa neiti on ja millaista palautetta tulee tuomareilta. Eihän sen näyttelyttämisen suhteen mikään kiire ole, mutta pentuaika tuo siihen joka tapauksessa aika pitkän tauon.

Wednesday, February 3, 2010

Lulu 4 vuotta 1.2.2010!

TAAS myöhässä! Mikä siinä on, että Lulun synttärit unohtuu multa aina. Tänä aamuna aloin miettimään, että hetkinen... Viime kerralla taisin muistaa ne vasta maaliskuussa, joten edistystä tämäkin ;-)

Synttäreiden kunniaksi Lululta tarvitsisi taas leikellä takkuja urakalla, mutta sitä varten tarvitsisin apurin. Vapaaehtoisia ei yleensä näihin hommiin löydy, mutta Marja ja Toni yleensä suostuvat kuitenkin apuun :-))

Tuesday, February 2, 2010

Hiljaiseloa

Ihanaa, sain taas nukkua yön rauhassa! Lilli on taas ruvennut syömään paremmin ja rauhoittunut nukkumaan yöksi viereeni. Paino oli juoksun aikana hieman laskenut ja vaaka näytti 4040g tänään. Eilen illalla se jopa käpertyi viereeni ilman Sagan ahdistelua, vaikka Saga olisi imetyspuuhiin taas suostunut. Jospa neiti pikkuhiljaa alkaa aikuistumaan...

Iines astutettiin vuoden ja kuukauden iässä ensimmäisen kerran, mutta Lillin kohdalla olisi tarkoitus odotella kesään asti, vähän siitä riippuen miten aktiiviselta se alkaa nyt vaikuttamaan. Kotisivuja olisi tarkoitus päivittää helmikuun aikana, kunhan suunnitelmat selkeytyvät.

Kovasti jo odottelen Kes-Kisin tuomarijakoa, sen pitäisi tällä viikolla ilmestyä. Muuten näyttelyinto on kyllä nollassa, mutta käydään nyt nuo jonne ollaan ilmoittauduttu ja mietin sitten kevään näyttelyitä uudelleen :-)