Saturday, July 31, 2010

Norleon 4.pentue

Totta se on - pienehköstä vatsasta ilmaantui 6 pentua! Lilli on nämä ekat päivät ollut aika kärsivä, osittain kuumuuden takia ja osittain sen takia, ettei kaikille pennuille meinaa riittää hyvää nisää ja ne koko ajan huutavat ja tappelevat. Lisäruokinta on kuitenkin rauhottanut tilanteen, joten ehkä Lillikin pääsee pian nauttimaan äitiyden iloista vähän enemmän...

Kuvia en ole ottanut juuri ollenkaan, mutta huomenna olisi tarkoitus ottaa 4 vrk kuvia, kun ei kaikista ole kunnollista naamakuvaa edes :-)) Viimeisenä syntynyt Second Sight on omissa kuvissaan vielä ihan verinenkin, kun syntyi juuri kun olin jo päivittämässä muiden kuvia nettiin...

Norleon Sleeping With Lions
"Leo" - Leo lienee punahopeatäplikäs /valkea, vaikka kuvassa kuviota ei juuri näykään.

Norleon Sky Is Mine
"Mini" painoi syntyessään 93 g ja oli suhteettoman pienen näköinen... mutta painoa on tullut hyvin ja Mini on oikein sisukas tapaus. Mini näyttää tässä kuvassa kovastikin hopeiselta, joten olisikohan se hopeatäplikäs/valkea

Norleon Serenity
"Sessa" oli tilaustyön tulos, aivan sen värinen kuin olin odottanutkin... Valkoista on sen verran, että ehkä voisi rekata bicolourina, mutta täytyy vielä tutkiskella värijakaumaa :-) joka tapauksessa Sessa on kilpikonnatäplikäs/valkea, eikä toivottavasti hopealla


San Sebastian, Star Of Fate ja Second Sight eivät nyt päässeet näihin kuviin, mutta huomenna sitten :-)

Monday, July 26, 2010

62 vuorokautta

Viimeistä työpäivää vaille valmis... Tänään kun jaksaa vielä puurtaa töiden kimpussa, niin töihin paluu on edessä vasta 4.8. Ehtii siis rauhassa odotella Lillin pentuja :-) Tietty toivon, että syntyisivät jo loppuviikosta, niin ehtisin olla kotona pienten kanssa vielä muutaman päivän, ennen kuin joudun taas töihin...

Kesäloma ei tänä vuonna ole kesäloma, vaan oikeastaan syysloma, kun loput 3 viikkoa kesälomasta on vasta 20.8 alkaen. Mutta samapa tuo, silloin pennutkin on jo vähän isompia ja on aikaa opettaa niitä kissojen tavoille.

Lillin mahassa käy aivan valtava melske ja yhä edelleen (tai ainakin yritän uskotella itselleni) maha on pienehkö. Veikkaisinko tänään taas kolmea pentua... ehkä. Eilen oli jotain pieniä harjoitussupistuksia nähtävissä, mutta ainakaan nyt en ole huomannut mitään. Lillin täti Mollahan on saanut kahdet pennut vuorokaudella 62, eli ei tiedä vaikka tulisivat aikaisinkin, Iineskin sai ekat vuorokaudella 63.

Friday, July 23, 2010

Riippukeinu ja pallomaha

Lilli ja Iines kävivät molemmat kokeilemassa uutta riippukeinua (kiitos Heli ja Erno, Iines tykkää NIIN kovasti :-)), mutta Lilli ei mahansa kanssa onnistunut mitenkään pääsemään tasapainoon. Niinpä se sitten tyytyi olemaan vain puolittain kyydissä.

Otin illalla vielä muutaman kuvan, kun Lilli makaili niin hassusti puoliksi pöydän alla... Päivitän ne kohta tiineyspäiväkirjaan.


Ei voi muuta sanoa, kuin että norjalainen prinsessa on aika kaunis :-) eikös vaan? Jos jotain saisi toivoa, niin terävämmät korvat ja isommat tupsut, mutta muuten on oikein nätti pakkaus.

Monday, July 19, 2010

55 vuorokautta kasassa

http://norleon.net/tiineyspaivisLO.html
Tiineyspäivikseen tuli muutama uusi kuva... Reilun viikon päästä pentujen pitäisi jo syntyäkin, jännää!

Thursday, July 15, 2010

Pikaista tilannetiedotusta

Kiirettä pitää ja olen laiminlyönyt niin blogia kuin Lillin tiineyspäiväkirjaakin... Mutta yritän tsempata viikonloppuna :-) Tällä kuumuudella ei vaan oikein jaksa mitään, tosin tänään tarttis yrittää siivota...

Sagalta otettiin eilen verikokeita ja maksa- ja munuaisarvot olivat ihan ok. Tänään soittelen vielä kilpirauhasarvoista. Jos ei mitään kummempia löydöksiä tuloksissa ole, niin sitten pitäisi miettiä mitä muuta pitäisi testata? Tai täytyykö testata... Saga on ollut taas pirteä oma itsensä, eikä vilkkuluometkaan ole olleet näkyvillä. Hieman hakuammuntaa tää nyt tuntuu olevan, kun ei ole oikeen kunnon epäilystä mistään ja onko siinäkään mitään järkeä, että sokkona tutkitaan kaikki mahdollinen? No, pitää miettiä.

Lillin maha kasvaa ja kuumuudesta kärsivä Lilli makaileekin mielellään selällään ja yrittää välttää turhaa liikkumista. Illalla kun lämpötila vihdoin laskee alle hellerajan (jo n. klo 23?!? siis oikeesti, ihan liian kuuma) kissat kansoittavat parvekkeen ja viihtyvät siellä viilentymässä koko yön. Tosin viileneekö sielläkään kauheasti, kun aamulla lämpötila on ollut siinä 18 asteen tienoilla, tuskin siinä yön aikana kauhean paljon alempana käydään.

No, voin vaan toivoa että ennen synnytystä päästäisiin vähän viileämpään ilmaan taas... Säälittää Lilli jo etukäteen, tiineys ja pentujen hoito tällä ilmalla ei todellakaan ole mitään herkkua.

Monday, July 12, 2010

HOT HOT HOT

Liian kuuma tällaiselle eskimolle, jolla ei koskaan ole kylmä... ja vielä kuumempi toki karvaisille kissoille. Olisipa kiva asua asunnossa, jonka saisi jollain keinolla viilennettyä! Mutta turha toivo, että tuota kopperoa saisi mitenkään viilenemään... Aamusta asti sisällä on 30 astetta, ou jee...

Helle mitä ilmeisemmin jatkuu ainakin tämän viikon vielä, mutta toivon tosiaan että ilmat viilenisivät sen jälkeen. Ei ole kovin kiva, jos Lilli joutuu hoivailemaan pentujaan "saunassa".

Soitin eläinlääkäriin Sagasta ja kun ei ollut mitään akuuttia (syö, juo ja käy laatikolla) niin aika on vasta keskiviikolle. Mutta ei siihen nyt onneksi montaa päivää ole. Vielä tarvitsisi keksiä miten paastotan sitä päivän, kun en viitsisi ottaa ruokia muilta päiväksi pois... Ehkä täytyy yrittää sopia sille päivähoito porukoiden luo, ei tällä kelillä oikeen viitsisi eristääkään yhteen huoneeseen.

Saturday, July 10, 2010

Hyvin huolissaan

Voi surkeus, tänään Sagalle uusi punnitus ja lukema oli 4038g. Ei kyllä normaali terve kissa laihdu vuorokaudessa tota tahtia, eilisestähän on lähtenyt 50g :-( Kampailin Sagaa äsken ja karvaa lähtee tosiaan aivan tuhottomasti. Selkäranka tuntuu ikävästi ja muutenkin kissa on aika kuihtuneen näköinen. 4 kg on kuitenkin Sagalle tosi vähän, sen ihannepaino on ollut siinä 4,6 - 4,8 kg paikkeilla.

Ei oikein uskalla edes avuutella mikä voisi olla vialla :-/ Täytyy heti maanantaina soittaa eläinlääkärille aikaa. Hieman hommaa vaikeuttaa vaan se, että olen yksin töissä nyt viikon verran, joten en pääse päivällä viemään sitä, normaalisti kun olen voinut ottaa minkä tahansa tarjotun ajan. Mutta ehkä äiti tulee apuun, jos näyttää silä että Saga täytyy päivällä viedä tutkittavaksi. Olisi vaan kiva olla itse paikalla selittämässä tilannetta ja kuuntelemassa mitä siitä sanotaan. Jos ei muu auta, niin sitten kai vaan toimiston ovi kiinni ja lappu oveen, että palaan "pian"...

Edelleen ihmettelen sitä, miten tuo Sagan laihtuminen on mennyt multa ohitse... Olenhan mä huomannut että se on laihtunut, mutta en oikeen oo kuitenkaan tajunnut, että noin paljon. Kun kuitenkin on käytökseltään ollut normaali oma itsensä ja syönyt ja juonut normaalisti, niin en ole osannut huolestua. Ja edelleenhän se syö ihan normaalisti, mutta siitä huolimatta laihtuu. Olen nyt antanut nutriplussaa sille, että saisi vähän lisää energiaa, mutta näköjään siitä ei ole apua kun laihtuu vaan.

Lilsu voi hyvin kuumuudesta huolimatta, tosin on ihmeissään miksi vara-mamma ei enää päästä tissille ja ärisee jos Lilsu lähestyy :-( Kyllä Saga on pakosti kipeä, kun ei se ennen ole Lilliä häätänyt luotaan, nyt tosiaan alkaa sähisemään ja huutamaan heti, jos Lilli pyrkii tissille.

Friday, July 9, 2010

Lihomisia ja laihtumisia

Lilli saa painoa tasaiseen tahtiin, en ole viitsinyt nyt punnita sitä kun keittiövaaka ei anna enää mitään lukemaa. Sen sijaan Saga laihtuu vaan koko ajan, ei siitä kauan ole kun se painoi yli 5kg ja nyt kevään mittaan paino on laskenut hurjasti. Samalla ku olen Lilliä punninnut, olen ottanut painotietoja myös Sagasta ja Iineksestä. Iines on sen 4,2 - 4,3 kg koko ajan, paino ei juurikaan ole muuttunut talven jälkeen, Iineshän sai sen 500g lisää leikkauksen jälkeen.

Saga oli jossain vaiheessa 4,8 kg ja ihmettelinkin, että mites jojoilija on taas laihtunut (sehän on usein lihonnut ja laihtunut ja ollut välillä 4,5 kg - +5kg). Ihan viikko pari sitten Saga oli 4,4 kg ja sillonkin sitä vähän ihmettelin, mutta tiistaina paino oli 4150 g ja tänään 4090 g :-( Huimasti laskee, vaikka olen kyllä nähnyt Sagan tasaiseen tahtiin ruokakupilla. Oksennuksia ei ole ympäriinsä ja laatikollakin käy, joten en nyt ensimmäisenä epäile uutta suolitukosta. Karva kiiltää ja Saga on yhtä reipas ja yliaktiivinen kuin ennenkin.

Jotain vikaa nyt varmaan kuitenkin on, eihän tuo laihtuminen ole mitenkään normaalia. En edes muista milloin Saga olisi painanut noin vähän, sehän oli neljässä kilossa jo alle vuoden iässä :-( Maanantaina on varmaan otettava yhteys eläinlääkäriin ja jospa Saga lähtisi vähän tutkittavaksi.


illalla aloin vielä tarkemmin tutkimaan Sagaa ja huomasin, että siitähän lähtee tukoittain karvaa! :-( eli vaikka karva kiiltääkin, niin ei se silti kovin hyvässä kunnossa taida olla

Sunday, July 4, 2010

40 vuorokautta


Hellettä riittää ja lämpötila on sisälläkin korkealla. Kissat ovat aivan läkähtäneitä, erityisesti Lillillä on tukalat oltavat ja se makoileekin vain suurimman osan ajasta lattialla tai pinkissä pesässään.

Tiineyttä on takana nyt 40 vuorkautta ja painoa tullut 900g. Ruoka ei erityisemmin Lillille maistu, mutta siitä huolimatta painoa tulee 50g päivässä suunnilleen. Kohta ei painotietoja enää kovin tarkasti saada, kun vaa'an painoraja 5 kg tulee täyteen.