Wednesday, April 30, 2008

Lulla ulkoilee..

Lulla on alkanut ulkoilla vähän reippaammin, kiitos vanhempieni jotka kärsivällisesti jaksavat sitä ulkoiluttaa - ja Roopen, joka aina "joutuu" Lullan seuraneidiksi. Lulla on paljon reippaampi, jos saa Roopesta tukea pihalla.

Tällä kertaa ulkoiluvuoro oli vain yhdelle, mutta yllättävän pitkään Lulla silti viihtyi pihalla. Terveisiä Marjalle, eikös sovikin vaaleanpunainen hyvin Lullalle ;-) (Lullalla siis lainassa Sagan uudet Vänttisen valjaat, ne vanhat kun on sellaiset haalean roosat)

Roope enjoying a warm springday



Roope isn't in full coat condition yet, but I would think that within a few months he has more coat :-) He never loses all of his coat, but during summer he has the best coat.


Hauskaa vappua karvaisille ja vähemmän karvaisille!

Tuesday, April 29, 2008

Remu is now a neuter boy

Today Remu was neutered and can start enjoying a life as a neuter boy :-) After all.. he has marked a few times and already had a terrible greasy tail!

Sunday, April 27, 2008

Update on Saga

Saga is doing as well as can be expected, at least for now. The foreign object was removed from her stomach and now she is getting antibiotics and can only eat a/d for a couple of days. Hopefully she will make a full recovery, she just needs to start eating real food really really slowly, so that the vein(?) has time to heal properly.

A few pictures from Rurok

Sibi didn't want to get her picture taken... She was a bit upset at the cage, before she was given a pink pillow :-) after that she slept on top of the pillow oh so sweetly.


This was Remu's second show and he liked it way better than euro-type show in Jyväskylä. His curtains were so dark than at times there were no way of telling if he was in the cage or not! He got a lot of attention from he audience, as he had his name written on the curtains :-) Children wanted to cuddle him and that was ok with him.



Saga's son Sharma (from the Abeona's India litter) got his second CAP yesterday! And Sharma's friend Trollgumman's Lukaz Lunkentuss was EX1 + BIV! Congratulations to both boys! Saga is anciously waiting to hear news for today, hopefully Sharma will be Premior :-)

And also BIG congratulations to Roope's borther Paukku (GIP&EC Lioneye's Baily) who became GIP yesterday and was also nominated!

Friday, April 25, 2008

Tallinnan "tuliaiset"...

Jo eilen illalla Sagan vointi vaikutti vähän heikolta, yleensä kovinkin aktiivinen rouva oli apaattinen ja ei syönyt tai juonut. Vointi oli pikkuhiljaa heikentynyt viikon mittaan, aluksi se alkoi oksentelulla jonka ajattelin johtuvan karvanlähdöstä (suuressa osassa oksennuksia oli karvaa mukana) ja nyt heikkeni siihen pisteeseen ettei Saga halunnut syödä tai juoda itse. Illalla Saga sai "hätäapuna" nutriplussaa ja ruiskulla vettä. Parafiiniöljyä oli tarkoitus myös antaa, mutta rouva pulautti kaikki rinnuksilleen eikä uusintayrityksestä tullut mitään. Suolitukos kummitteli mielessä.. En vain keksinyt mitä se olisi syönyt, tosin ainahan se jotain syö... ellei muuta niin karvaa.

Aamulla soitin paikalliselle eläinlääkärille josta ei aikaa löytynyt :-/ Pakkohan se jonnekin oli saada tutkittavaksi, joten seuraavaksi mieleen tuli muutama muu paikka, jotka huonoksi onneksi eivät auenneet kahdeksalta. Lahdesta tärppäsi, soitin vähän yli kahdeksan ja sain ajan 8:40. Muuten hyvä, mutta Mäntsälästä on sinne "vähän" matkaa.. Ehdittiin kuitenkin ajoissa, Sagakaan ei protestoinut matkalla, joten oli kyllä tosi kipeä.

Verikokeista ei oikein muuta selvinnyt, kuin että tulehdusarvot olivat koholla ja että kissa oli vähän kuivunut. Röntgenkuvassa näkyi jotain häikkää, jonka jälkeen päätettiin pistää varjoaineet kehiin. Tässä vaiheessa jouduin itse lähtemään töihin ja olin enää puhelintietojen varassa :-/ Puhelu tulikin tuntia myöhemmin; varjoaineet ei liiku, leikataanko? Toki annoin luvan avata ja katsoa, mikä siellä oikein jumissa oli. Seuraavaa puhelua sainkin odottaa yli 2 tuntia, tuntui muuten tuplaten pidemmältä ajalta.. Lopulta puhelu tuli: vierasesine oli löydetty ja poistettu, samalla jouduttiin poistamaan pätkä suoltakin. Saga kuitenkin hengissä ja valmiina odottamassa kotiinpääsyä.

Kun pääsin Lahteen asti, näin suoliston tukkineen esineen. En ollut uskoa silmiäni, ja sen vuoksi se oli otettava ihan mukaan asti todistusaineistoksi... Kuvat on vähän huonoja, mutta kyseessä on Dzingelistä peräisin oleva ruuvinsuojus!! Noita kyseisiä kapistuksia oli hotellihuoneen kirjoituspöytä täynnä. Olinkin jo ehtinyt ihmetellä ajomatkan aikana, että mistä ihmeestä Saga oli voinut ruuvinsuojuksen löytää, kotoa kun olen jo ajat sitten moiset poistanut (tykkää repiä niitä irti, samoin kuin äitinsäkin).

Eihän siinä mitään, että se on Tallinnasta asti tuotu, mutta reissusta on tasan 2 kuukautta aikaa :-/ Siellä se on suolistossa muhinut koko tämän ajan. Ihme että ei alkanut aiemmin jo vaivaamaan... Ja onneksi ei alkanut oireilla Pietarissa. Kasvattaja ihan joutui varmistamaan puhelimessa, että tarkoitanko että kapistus on Pietarista ;-) Vaan ei, Dzingelissä tuota varmaan jo kaipaillaan...

Nyt rouva makoilee makuuhuoneessa taju kankaalla, verkkopuku päällä. Toivottavasti paraneminen lähtee hyvin käyntiin. Huomenna lapset suuntaavat Rurokin näyttelyyn, mutta äiti jää kotiin. Onni onnettomuudessa, että on edes hengissä.

Sunday, April 20, 2008

Iines is at home..


I finally got my little princess home :-) She is quite tired after her date with Kassu.
Hopefully there will be kittens around midsummer!

More pictures and info at pregnancy diary (unfortunately only in finnish, at least at the moment...) http://www.norleon.net/tiineyspaivakirja2.html

Saturday, April 19, 2008

Treffit jatkuu...

Huomenna saan Iineksen kotiin jo :-) Pariskunta on päässyt tositoimiin ja nyt sitten pitää vaan jännittää, että syntyykö juhannuksen aikoihin pentuja!

Sagalla on tänään ollut suurensuuri halipula...



Friday, April 18, 2008

Iines ja Kassu treffeillä


Iines on eilisestä asti ollut Riihimäellä Kassun (ja crew:n) vieraana :-) Vielä ei ole oikein lempi leiskunut, mutta toivon mukaan pian pääsevät tositoimiin.

On muuten outoa, kun Iines ei ole sylissä kehräilemässä eikä nukkunut yöllä vieressä! Saga on tyytyväinen, kun blondiini on poissa, mutta Roopea taitaa harmittaa ;-) Sen verran aktiivisesti kiusasi yöllä Sagaa ja Lullaa. Oli meinaan aika kiihkeästi Iineksen kimpussa keskiviikkona, ennen kuin ehdin väliin...

Eilen kävi "kiva" kämmähdys.. Kattelin rauhassa telkkaria kun ovikello soi. Ensin en meinannut (erinäisistä syistä ;-)) avata, mutta sitten ku ovikello soi ja soi niin menin avaamaan. Siellä oli LULLA ja naapuri.... Lulla oli karannut ovesta kun tulin Roopen kanssa sisälle pihalta. Ei vissiin ajatukset oikeen oo kasassa, kun noin kova hutilointi pääsi käymään. Onneksi rappukäytävästä ei päässyt suoraan pihalle ja eikai Lulla olisi uskaltanutkaan mennä. Oven takana se odotteli ja juoksi sisälle kun avasin. Oli vissiin kiva reissu, kun jutteli niin kovasti Roopelle ja Sagalle! Täytyy nyt olla tarkkana, ettei enää uudelleen livahda...

Tuesday, April 15, 2008

Sibilja and Indira













I visited Sibi and Indi today :-) Sibi had grown a lot and has a fantastic coat! Indira always seems to have a lovely coat, so she looked as pretty as usual :-)

Sunday, April 13, 2008

Sunna, about 5 months :-)

Thank you John and Yvonne for these lovely pictures!! It's always so nice to see pictures of Sunna :-))












Saturday, April 12, 2008

Remu, n. 5kk

Kävin nappaamassa parit kuvat tänään Remusta. Painoa poitsulle on kertynyt vähän yli 4 kg, vaikka runko on edelleen hoikka :-) Karva on alkanut vähitellen kasvaa ja ulkonäkö miehistyä.


Kuvat on taas "taattua laatua", eli mun ottamia ;-) Ja sen kyllä huomaa.. Mustaa kissaa on muutenkin niin hankala kuvata ja sitten vielä yhdistää nää kuvaustaidot ja kännykkäkameran. Alemmat kuvat on otettu ihan kameralla, mutta pienien valaistusongelmien kera...


Friday, April 11, 2008

Sharma & Lukaz




I got pictures of Sharma & Lukaz today :-) Sharma seems to have more coat than before and they look oh so cute together. It's nice to see them get along so well.