Thursday, February 19, 2009

Odottelua

Vuorokausia on takana nyt 39 ja maha on alkanut somasti pyöristyä :-) Iines on ollut onnellinen, kun otin esille viime pentueen jälkeen kasaan laitetun sturdin. Iineshän rakastaa nukkua sen päällä ja hoiti ilomielin pentunsa siellä. Kun Iines ei jaksanut olla vauvojensa kanssa pesässä, se nukkui katolla ja pystyi tarkkailemaan pentujen tekemisiä yläilmoista.

Valehtelematta Iines näytti siltä, että se etsi pentujaan :-D Se kävi varovasti kurkkaamassa sturdiin ja sen jälkeen katseli pitkään ympärilleen. Sen jälkeen oli hyvä ottaa kauneusunet sturdin katolla ja myöhemmin se siirtyi sturdin sisään pitkin pituuttaan lepäilemään. Ehkä se ei oikeasti voinut yhdistää sturdia ja pentujaan (joista muuten halusi kovasti päästä eroon kun alkoivat olla 12 viikon ikäisiä).

Painoa on tullut 650g astutuksesta, joten vähän enemmän kuin viimeksi. Iines syö kohtuullisesti, vaikka on edelleen nirso ;-) Eilen ostin kaupasta kaikki kalkkunapaketit mitä löytyi (6kpl) ja ne oli Iineksen mielestä väärää merkkiä -> ei voi syödä. Harmi vaan kun sitä toista laatua ei ollut!! Vaikeaa.... Eli kanasheballa mennään nyt sitten ja jamesin kitten - raksuilla. Täytyisi tehdä uusi Zooplussan tilaus, meinaan viimeksi tilatut Miamor fine fillet purkit eivät oikeen ole menneet kaupaksi...

Eilen otettiin Lulun kanssa pientä "erää" ja jäin taas häviölle. Faija tuli rukkasten kanssa ja tarkoitus oli, että minä heilun rauhassa kamman ja saksien kanssa. Yhden takun sainkin selväksi, kunnes Lulu pääsi rimpuilemaan irti faijan otteesta. Noh, fiksuna tietysti nappasin sen kiinni ja sen jälkeen tulikin kynnestä. Vahingosta viisastuneena en päästänyt irti kuitenkaan, vaan yritettiin vielä jatkaa toimenpiteitä. Huonolla menestyksellä tosin... Täytyy tänään yrittää uudelleen, se vaan on aika hankalaa kun Lulu on tosi epäluuloinen eikä anna ollenkaan kammata itseään. Ei vaan oikein innostaisi taas viedä sitä eläinlääkäriin saksittavaksi, mutta eihän tässä taas oikein muita vaihtoehtoja ole.

Lulun turkki on niin pehmeä, että se takkuuntuu tosi helposti mahasta ja pöksyistä... juuri niistä kohdin, joista onkin sitten hankala saksia :-/ Viime vuonna käytiin kertaalleen "keritsemässä" maha ja pöksyt, mutta nyt olisi ilmeisesti taas tarvetta toistaa toimenpide. Roopella on kanssa ollut takkuja, mutta se antaa nätisti selvitellä niitä joten asian suhteen ei ole ongelmaa. Sagalla sen sijaan ei ole tainnut eläessään ollut takkua, jotain positiivista sentään.... ;-) Iinekseltä saa koko ajan olla nyppimässä rastoja kaulurista, mutta muuten sekin on takuton ja omaa helppohoitoisen turkin.

No comments: