Friday, July 9, 2010

Lihomisia ja laihtumisia

Lilli saa painoa tasaiseen tahtiin, en ole viitsinyt nyt punnita sitä kun keittiövaaka ei anna enää mitään lukemaa. Sen sijaan Saga laihtuu vaan koko ajan, ei siitä kauan ole kun se painoi yli 5kg ja nyt kevään mittaan paino on laskenut hurjasti. Samalla ku olen Lilliä punninnut, olen ottanut painotietoja myös Sagasta ja Iineksestä. Iines on sen 4,2 - 4,3 kg koko ajan, paino ei juurikaan ole muuttunut talven jälkeen, Iineshän sai sen 500g lisää leikkauksen jälkeen.

Saga oli jossain vaiheessa 4,8 kg ja ihmettelinkin, että mites jojoilija on taas laihtunut (sehän on usein lihonnut ja laihtunut ja ollut välillä 4,5 kg - +5kg). Ihan viikko pari sitten Saga oli 4,4 kg ja sillonkin sitä vähän ihmettelin, mutta tiistaina paino oli 4150 g ja tänään 4090 g :-( Huimasti laskee, vaikka olen kyllä nähnyt Sagan tasaiseen tahtiin ruokakupilla. Oksennuksia ei ole ympäriinsä ja laatikollakin käy, joten en nyt ensimmäisenä epäile uutta suolitukosta. Karva kiiltää ja Saga on yhtä reipas ja yliaktiivinen kuin ennenkin.

Jotain vikaa nyt varmaan kuitenkin on, eihän tuo laihtuminen ole mitenkään normaalia. En edes muista milloin Saga olisi painanut noin vähän, sehän oli neljässä kilossa jo alle vuoden iässä :-( Maanantaina on varmaan otettava yhteys eläinlääkäriin ja jospa Saga lähtisi vähän tutkittavaksi.


illalla aloin vielä tarkemmin tutkimaan Sagaa ja huomasin, että siitähän lähtee tukoittain karvaa! :-( eli vaikka karva kiiltääkin, niin ei se silti kovin hyvässä kunnossa taida olla

No comments: