Wednesday, June 25, 2008

Pentukuulumisia

Pennut lähinnä syö ja nukkuu :-) Maitoa tulee tarpeeksi ja painot on nousseet hyvin: 15-22g oli oli nyt tullut eilisaamusta kolmikolle ja kahden päivän keskiarvot oli kaikilla yli 15g. Lisäruokintaan en ole ainakaan vielä joutunut, toivottavasti en joudukaan :-) Sagan viime pentue oli niin helppo, kun ei tarvinnut kertaakaan antaa lisäruokaa ja oppivat syömään kiinteitäkin tosi kivuttomasti.

Ekku on pennuista ehdottomasti isoin (175g), makaa selällään alanisällä ja syö :-)) Tytöt sitten kisaavat samoista nisistä, Eydis on tällä hetkellä niukasti Ellaa isompi. Eydis painaa 156g ja Ella 148g.

Tänään olen ekaa päivää töissä pentujen syntymän jälkeen. Jätin Iineksen nyt pentuineen makkariin, vaikka se ei sujetusta ovesta niin innostukaan. Käyn päivällä katsomassa miten siellä menee ja päästän sen vähän toiselle puolelle jalottelemaan. Kun olen kotona, on kaikilla vapaa pääsy kaikkialle ja hyvin on mennyt. En kuitenkaan viitsi ottaa riskiä, että siellä tulee joku rähinä kun en ole paikalla. "Laalaa" on vielä vähän peloissaan ja eivät voi oikein ohittaa Iineksen kanssa toisiaan oviaukoissa, kun Laalaata pelottaa ja se sähisee niin kovasti. Roope on jo rentoutunut, eikä sitä voisi pennut vähempää kiinnostaa. Saga nyt on alusta asti ollut ihan rento, tänään ryösti jo Iineksen safkoja, joita EI TODELLAKAAN halua muuten syödä ;-) Mutta tietty kun ne ei ole omia, niin niitä voi harkita syövänsä.

Iineksellä ja Sagalla on hyvä yhteisymmärrys pennuista, ainakin nyt. Saga käy niitä välillä kurkkaamassa, mutta ei yritä edes mennä pesään. Hoitaa kyllä tarpeen tullen Iinestä, jolla onkin kova halipula koko ajan :-)

No comments: