Thursday, April 16, 2009

Laajennusta

Pennut pysyvät enää hädin tuskin niille tehdyssä "aitauksessa", jos sitä edes aitaukseksi voi sanoa, kun yhdellä laidalla on vastassa sänky, kahdella seinä ja yhdellä pehmopesän ja peitto/tyynykasan yhdistelmä ;-) Osaavat jo kiivetä ulos vankilastaan, mutta eivät vielä ole lähteneet tutkimaan muuta huonetta, ainakaan silloin kun olen ollut näkemässä. Kohta sekin aika varmasti tulee, joten eilen illalla virittelin jo makuuhuoneen ovelle esteet. Saavat ensin opetella täysin sisäsiisteiksi, ennen kuin pääsevät muualle riehumaan.

Aikaisempien pentueiden osalta päänvaivaa tuotti olohuoneen kirjahyllyyn vievä lankku ja catmax, mutta nyt lisähuolena on makuuhuoneen deltta-puu. Täytyy tehdä siihenkin joku viritelmä, etteivät innokkaat naperot kiipeä heti sinne ja tipahda alas! Sagan pennut kyllä muistaakseni nukkuivat kirjahyllyn päällä viiden - kuuden viikon iässä, mutta se johtui vain siitä, että mitkään aidat eivät niitä pidätelleet! Aina aamuisin ja töistä tullessa joku odotteli innoissaan kirjahyllyssä!

Hiekka maistuu pennuille edelleen! Olen nyt yrittänyt ohjata neitejä ruokalautasen ääreen aina, kun näen jonkun maistelevan hiekkaa. Liitu ainakin on koko ajan nälkäinen! Tänäänkin tankkasi jauhelihamössöä ensin viiden aikaan, sitten toiseen otteeseen seitsemältä ja vielä ennen töihin lähtöä kolmannen kerran! Sitten simahtikin pesään, eikä ihme kun söi niin ison määrän! Hassua muuten, kun se syö silmät kiinni :-) Vähän kuin kuvittelisi olevansa emon tissillä. Diiva syö omatoimisesti, eikä sitä tarvitse sormesta syöttää. Iita sen sijaan kieltäytyy syömästä itse... Syö kyllä jos suuhun laittaa ruokaa, mutta hiekka maistuu paremmalta kuin ruoka...

Saa nähdä miten pentujen ja isojen punaisten kohtaaminen sujuu, kun lähtevät liikenteeseen! Nyt Roope ja Lulu ovat olleet hyvin vähäisesti kiinnostuneita aitauksen sisäpuolisesta elämästä, vaikkakin Lulu on saattanut satunnaisesti istua katselemassa niiden touhuja.

No comments: