Tuesday, November 11, 2008

Halipallo nimeltä Iines

Nyt kun lapsista on päästy, on Iineksen hellyydenkipeys melkein jo saavuttanut uuden ulottuvuuden... Iines tulee heti syliin jos istuu johonkin. Jos viihdyn liikaa keittiössä (ei ole pelkoa tiskivuoresta päätellen), niin ei mene kauaa kun Iines roikkuu jalassa kiinni! Pitäisi joko ottaa se syliin köllöttelemään tai mennä jonnekin parempaan paikkaan, jotta se voisi itse kivuta syliin. Se on kuin räsynukke, jota voi väännellä ja käännellä miten päin vaan :-D Aina vieraille pitääkin näyttää, miten sen voi laittaa mihin asentoon vaan ja se jää siihen! Jos asettelen sen makaamaan kyljelleen käsieni päälle, jää se siihen makaamaan kuin olisi jossain kantotuolissa ;-) Öisin se on joko kainalossa tai mahan päällä (joten on siitä pienestä painosta jossain asiassa hyötyä...)

Sama halipula ulottuu myös kissakavereihin. Kun tulen töistä, käy se sen verta kierroksilla että vetää ensin itsensä lattialle pitkin pituuttaan (venyttelee) ja sen jälkeen puskee vuorotellen kättäni, Sagaa, Lulua ja Roopea. Saga yleensä suhtautuu asiaan suopeimmin ja Iines saattaa jättäytyä innokkaasti Sagan pestäväksi. Se kiehnää ja kiertelee kavereitaan sen verran paljon, että punaiset pallot ahdistuu siitä välittömästi :-D Tulee kai liikaa "iholle".

Jos en tule suoraan töistä, odottaa se jo surkeana ikkunassa. Odottaa se muutenkin, mutta normaaliin aikaan se ei liimaudu ikkunaan... Olen toisinaan käynyt kotona päiväsaikaan ja todennut, että sillon se ei ole valmiudessa.

Laiskistunutkin se tuntuu olevan, liikkuu pääasiassa vain sylin ja keittiön väliä ;-) Keittiöön se jaksaa aina juosta yhtä innoissaan, koska toivoo saavansa nameja! Kreetan matka oli sille monessa mielessä painajainen, eritoten siksi, että unohdin kertoa kissanhoitajille, että se on tottunut saamaan ainakin 2 namipuikkoa päivässä.... Olivat vaan ihmetelleet kun se keikkui vuorotellen mikron vieressä ja baarijakkaralla ja ei innostunut mistään ruoasta ;-) Mutta hyväähän se vaan teki, ettei aina saa pelkkiä herkkuja.

Harmikseni en ole kuullut juurikaan Iineksen sisaruksista, olisi kiva tietää ovatko ne samanlaisia :-) Isän ja äidin kuva kuitenkin kertoi sen, että ne tykkäävät kovin toisistaan ja äiti Solina näytti juuri yhtä innokkaalta lähtentelijältä kuin Iines ;-)

No comments: