Friday, October 30, 2009

Melkein vitivalkoinen leuka... ja kissojen painoja

No niin, eläinlääkäristä saatiin uudet konstit käyttöön ja nyt Lillin tulehtunutta leukaa on hoidettu muutaman päivän ajan samoilla korvatipoilla, joita määrättiin Roopen tulehtuneeseen takapäähän elokuussa... (sattuneesta syystä Roopea ei lääkitty niillä, joten purkki oli avaamaton ;-)) Lilli vastustelee operaatiota kovin, mutta on sitä ainetta jonkun verran saatu leukaankin hierottua. Leuassa ei enää ole juurikaan töhnää ja huulikin alkaa olla palautunut normaaliin.

Sivuvaikutuksena raksujen poistamisesta on monena iltana nähty ruokaan tyytymätön Lilsu, joka etsii tarmokkaana lempiraksujaan... jos edes yksi murunen löytyisi jostain. Mutta kai nälkä ajaa kissanpennun ruokakupille, joten eiköhän nuo uudet raksutkin ala pian maistua. Iineshän rakastaa Jamesin ja Eagle Packin raksuja, mutta tytär ei niiden mausta ole innostunut ;-)

Parempi toisaalta, etteivät kissat niitä raksuja niin rouskuttelisikaan... Zooplussan tilaus saapui tiistaina ja nyt on reilut sata purkkia / pussia erilaisia ruokia taas varastossa. Eiköhän niillä kuukausi taas pärjätä, kun ruokaa tulee kuppeihin 3-4 kertaa päivässä. Lilli on oikeastaan ainoa, joka noita märkäruokia haluaa syödä joka ruokailukerralla, joten puolikin pussia tai purkkia riittää hyvin per ruokailukerta.

Vaikka suuri osa kissoista onkin raksusyöppöjä, ovat ne yllättävän laihoja/ normaalipainoisia! Lulun pitäisi lähiaikoina lähteä rokotuksille, joten ehkä sen paino saadaan samalla selville. Veikkaan että olisi laihtunut puoli kiloa ainakin. Keväällä painoi 5,8 kg ja silloinkaan ell ei antanut noottia liiasta painosta (tosin itse olen ollut sitä mieltä että ainakin 500g on liikaa). Mitään muutoksia Lulun ruokailuihin ei ole tullut, mutta jotenkin on itse laihduttanut itseään. Kummallista!

Roopen painossa ei suuria vaihteluita ole koskaan tapahtunut, ovat varmaan Lulun kanssa suht saman painoisia. Sagan paino on myös laskenut, ilmeisesti Iineksen pentujen hoivaaminen vei siltä ylimääräiset grammat... Painoa on 4,6 kg nyt suunnilleen. Sagahan on aina ollut jojo, paino vaihtelee välillä 4 kg - reilut 5 kg :-/ Alle neljän kilon se ei kuitenkaan ole laskenut, ei edes sen suolitukoksen jälkeen, vaikka silloin tuntui ruoan imeytymisen kanssa olevan jotain ongelmia (suoltahan poistettiin pätkä, joten tilanteen normalisoituminen kesti oman aikansa).

Parivaljakko Iines ja Lilli ovatkin sitten suunnilleen saman painoisia. Lillillä painoa on 3850g ja äidillä suunnilleen saman verran. Iineksen sterilisaatiosta on kohta kuukausi, mutta painoa ei ole tullut yhtään lisää. Hyvä tietenkin ettei paisu heti kuin pullataikina, mutta olisi kiva jos maha ei jatkossa olisi enää kuopalla ;-)

Ihanaa kun viikonloppu on tulossa! Huomenna ajattelin yrittää ottaa kissoista kuvia kirpakassa syyssäässä, jos vaan mitenkään jaksan....

No comments: