Monday, December 28, 2009

Yhteenvetoa vuodesta 2009 ja kurkistus tulevaan

Vuosi 2009 on lopuillaan ja paljon kaikenlaista on taas tapahtunut. Vuosi alkoi Iineksen astutuksella, joka osui tammikuun alkuun, samaan viikonloppuun kuin veljeni häät. Treffien tulos nähtiin 18.3., kun 4 tyttöä näki päivänvalon. Yksi pennuista menetettiin, mutta 3 kaunista tyttöä saatiin maailmalle, tosin Lilli jäi omaksi kissakseni - ja lellikikseni.

Näyttelyrintamalla oli melko hiljaista, Norleon kissoista näyttelyissä kävivät Sunna, Eydis, Destiny ja tietysti Liberty. Lillille kertyi 6 näyttelyä pentu- ja nuortenluokissa, muille muutama osallistumiskerta. Sagan poika Abeona's Sharma sen sijaan kävi ahkerasti näyttelyissä ja SP titteli häämöttää jo yhden sertin päässä!

Iines siirtyi kastraattikerhoon lokakuussa pitkällisten pohdintojen jälkeen. Leikkauksen tuloksena kotona laiskottelee kaunis kastraattirouva, joten entinen hormonihirmu on enää muisto vain.

S-pentueen isä CH SmileTail's Lucky Devil "Häjy" siirtyi myös kastraattikerhoon, siitosuransa aikana Häjy sai 6 pentua Heinähatulle (1 u + 5 n), 4 pentua omaan kissalaani (1 u + 3n) ja 4 pentua Abeona's kissalaan (1 u + 3 n). Melko tyttövoittoinen saldo siis!

Sagan lapsenlapset syntyivät huhtikuussa Nakkilassa, kun CH Norleon Skadi sai GIC Leoline Jimi Jäämiehen kanssa 5 pentua: 2 poikaa ja 3 tyttöä. Sagan ja Häjyn Hollannissa asuva tytär Norleon Sunna sai pelkkiä tyttöjä syyskuussa ja joulukuun alussa pääsin näkemään Sunnan ja pennut livenä :-) Kummastakin pentueesta on ainakin yksi "jatkossa", joten suku jatkuu todennäköisesti tulevaisuudessakin.

Vuosi 2010:
Tammikuussa jatkuu "synttäriputki" (jonka Saga jo aloitti 7.12.) , kun Roope täyttää 7 vuotta 16.1. Helmikuun ensimmäisenä päivänä Lululle tulee mittariin 4 vuotta ja maaliskuussa on Iineksen ja Lillin vuoro (3 v ja 1v).

Alkuvuoden näyttelysuunnitelmat on lyöty lukkoon Lillin osalta, ja Lilli nähdään Surokin näyttelyssä 10.1. ja Jyväskylässä molempina päivinä. Todennäköisesti keväällä mennään muuallekin, jos edes Champion-titteli saataisiin ennen pentuja.

Iineksen olisi tarkoitus aloittaa näyttelyura kastraattina, se on kuin eri kissa nyt kun on saanut karvaa ja massaa :-) Iineksen kanssa ei kuitenkaan ole mitään kiirettä näyttelyihin, mutta eiköhän se Lillin mukana saata matkustaa aina toisinaan. Muiden kissojen osalta ei ole näyttelysuunnitelmia.

Toiveissa olisi nähdä ainakin muutamia Norleon kasvatteja näyttelyissä - sekä saada maailmaan muutama uusi kasvatti. Lillin astutusta on suunniteltu kesälle / syksylle, riippuen vähän siitä milloin Lillistä tulee nainen ja miten työkuviot ym. sopivat suunnitelmiin. Perinteisesti olen lomaillut elokuu - syyskuu akselilla, joten ihanteellisinta olisi saada pennut samaan aikaan. Mutta suunnitelmat ovat suunnitelmia, mitä tahansa voi tapahtua...

Loppukaneettina täytyy todeta, että olen ikinonnellinen kaikista kuulumisista ja kuvista, joita olen kasvateista saanut kuluneena vuotena :-) KIITOS ! Toivottavasti yhteys säilyy jatkossakin.

1 comment:

Katis said...

Oih, ihanaa miten olet jaksanut tehdä vuodesta 2009 oman koosteensa :-) Hirmuisesti on kaikkea ehtinyt tapahtua, ajatella.