Thursday, October 7, 2010

Pennut 10 viikkoa

Pentujen painoja tänään: Rasse 1635g, Sessa 1174g, Milla 1231g, Minni 1375g, Mortti 1516g ja Simo 1425g. Aika suurilla eroilla mennään edelleen, ja vaikka Sessan ja Millan painot aika pieniltä tuntuukin, ovat ne sata grammaa suurempia kuitenkin kuin Mila ja Ella aikanaan. Rasmus on pennuista suurin ja kokoero on ihan katsottunakin suuri, itse asiassa Rasmus on painoltaan suht samaa kokoa mitä nuo aiempien pentueiden pojat ovat olleet luovutusiässä, vai olisivatkohan ne olleet 1,7 - 1,8 kg. Lilli äippäkin oli n. 1,8 kg, kun vatsatauti verotti vähän siinä 9-10 viikon paikkeilla.

Pennut syövät hyvin ja voi sanoa, että kaikki kelpaa ainakin vielä. Toki jotkut ruoat kelpaa toisia paremmin ja Mortti makaa edelleen kokonaan lautasella, jos saa jotain tosi tosi hyvää ruokaa :-D Raksuja syövät oikeastaan kaikki muut, paitsi Rasmus. Rasmuksen mielestä raksut eivät ole ruokaa ja se myös pissii raksukuppiin, jos se on sopivan mallinen ;-) Mariskoolissa raksut ovat saaneet ainakin vielä olla rauhassa, pieni-suuri musta mies ei ole vielä keskinyt, miten siihen saisi lirautettua ;-)

Lilli on aivan vässähtänyt lapsiinsa, se on aamuisinkin aina niin väsyneen näköinen että oikein säälittää... silmät ristissä se makailee jossain ja näyttää siltä, ettei jaksaisi ollenkaan nousta. Tunnollisesti se kuitenkin paimentaa lapsiaan koko ajan, tosin antaa tosi vapaasti muidenkin komentaa ipanoitaan. Vaikka Lulu miten sähisisi ja läpsisi pentuja, niin en ole kertaakaan nähnyt että Lilli menisi siihen väliin.

No comments: