Wednesday, July 15, 2009

12 viikon juoksukoulu

Ei liity kissoihin tällä kertaa... ;-) Täytyyhän ihmisen jotain muutakin harrastaa, tai ainakin yrittää...

Yllytyshullu (tai muuten vaan hullu?) kun olen, aloin eilen treenaamaan puolimaratonia varten! Juoksukunto on aivan nollassa, siitä taitaa hyvinkin olla 10 vuotta kun iltakaudet jaksoin juoksennella ympäri kylää. Lenkkeiltyä on toki tullut senkin jälkeen, mutta kävellen. Sari sai kuitenkin yllytettyä nyt mukaan 12 viikon treeniohjelmaan, jonka jälkeen pitäisi jaksaa juosta puolimaraton. Siihenhän mä en pysty -tietenkään- ilman mitään pohjaa, mutta jos edes kympin jaksais sitten lokakuussa...

Eilen oli eka treeni ja yllättäen selviydyin siitä! En kyllä yhtään sitä 30 minuuttia enempää olis jaksanutkaan. Oli siinä ja siinä, että pääsin portaat ylös kotiin. Syke olisi pitänyt olla 75-85% maksimisykkeestä, mut onneks en löytänyt tähän hätään sitä sykemittaria mistään!! Sykkeet varmaan oli kyllä maksimissa... Tänään on lepopäivä ja huomenna pitäisi sitten jaksaa 45 min. Voi tehdä aika tiukkaa kyllä, varsinkin kun joka aamu käyn parin tunnin ajan niitä mansikoita keräämässä! Jalat on aika hapoilla siitä kyykkyhyppelystä jo muutenkin.

Katsotaan nyt miten tämä jatkuu :-) Jos ekasta viikosta selviää, niin toivon totisesti että juokseminen siitä helpottuu!

No comments: