Sunday, June 21, 2009

Vielä kerran - kaikki kolme kotona :-)

Siiri ja Aada asuvat nyt omissa kodeissaan ja vain Lilli on enää kotona. Kamerasta löytyi vielä parit kuvat kolmikosta, tosin harmittavasti Aada ei suostunut poseeraamaan Siirin ja Lillin kanssa, joten siitä on yksilökuva :-)

Lilli on ollut eilisestä asti ihan ihmeissään ja etsii siskojaan kaikkialta. Surkean kuuloista kun pieni kissa "itkee" ja hakee kavereitaan. Saga on ottanut asiakseen hoivata pientä raasua, nytkin nukkuvat yhdessä kiipeilypuussa. Iines ei pahemmin ole noteerannut 2 pennun katoamista, päin vastoin se on varmaan tyytyväinen kun saa olla enemmän rauhassa...

Tammikuussa alkanut pentu-projekti on siis tältä erää ohitse ja on aika keskittyä seuraamaan Lillin kasvua. Uusia pentusuunnitelmia en ole tehnyt enkä ihan heti tee... Iineksen ekat pennut täyttävät huomenna vasta vuoden, joten tauko on sille paikallaan. Vaikka kummassakin pentueessa on ollut vain 3 pentua, on se aika nuutuneen näköinen ja oloinen. Harmittavasti se on aivan yliaktiivinen juoksuissaan, joten sen pitäminen leikkaamattomana (pitkään) on ongelmallista. Pari juoksua sillä ehti olla pentujen aikaan, ennen kuin jouduin taas laittamaan sen pillereille. Ennen ekoja pentujaan se oli pillereillä 3kk ja samaten ekojen pentujen jälkeen noin 3kk. Nyt olisi pakko pitää sitä pillereillä pidempään, mutta en ole ajatuksesta kovin innostunut...

Sagan pitäminen leikkaamattomana sen sijaan ei ole ollut mitenkään ongelmallista, se on tosi laiska juoksija. Tänä vuonna sillä on ollut 3 juoksua, tammikuussa ja nyt 2 peräkkäin Iineksen kanssa samaan tahtiin. Nyt kun Iines on pillereillä, ei Sagakaan viitsi juosta "yksin". Saga on ollut leikkausuhan alla jo pidempään ;-) mutta en ole vielä saanut tehtyä asialle mitään. Kerran sillä oli jo aikakin tilattuna, mutta peruin sen... Sen viimeisistä pennuista on kuitenkin 1,5 vuotta aikaa, joten ei tätä juupas-eipäs jahkailua voi ikuisuuksia jatkaa. Todennäköisesti sille ei ole enää tiedossa pentuja, mutta päätöksen tekeminen tuntuu vaikealta! Sen ekat pennut täyttävät elokuussa 3 vuotta ja ovat olleet yhden pennun pissavaivoja lukuunottamatta terveitä. Nuorempi polvi on myös ollut tervettä porukkaa, tosin ikää on vielä vähäisesti. Sagan omat HCM ultrat ovat antaneet normaalin tuloksen kahdesti, ehkä testautan sen vielä kolmannen kerran 5v. synttäreiden kunniaksi.
Roopen HCM status vähän mietityttää, mutta ainakin toistaiseksi Roope on lähisuvusta ainoa, jolla mitään ongelmia on todettu. Roopenkin tilanne on vielä hyvä, joten toivoa monesta yhteisestä vuodesta on :-)

Kun kerran pentusuunnitelmia ei ole, olen tehnyt näyttelysuunnitelmia :-) Toivottavasti Lilli suhtautuu näyttelyissä käymiseen suopeasti, sillä noita rouvia en lähitulevaisuudessa ole näyttelyihin tuomassa ja punaiset ovat eläkkeellä... Lillin lisäksi Aada tullaan näkemään syksyllä ainakin yhdessä näyttelyssä! E-pentueen Mila on ensi viikonloppuna menossa Siilinjärvelle näyttelemään itseään, harmi vain että en taida päästä sitä itse näkemään!

Marraskuussa Turun näyttelyn yhteydessä 21.11. on norjaisten metsäkissojen erikoisnäyttely. Sinne olisi tarkoitus lähteä useamman kissan kera - ja jos mahdollista, houkutella muutama kasvattikin mukaan. Sitä ennen käydään varmaan ainakin muutamassa näyttelyssä totuttelemassa touhuun.

No comments: