Friday, September 18, 2009

Stratovarius-pentue 6 kuukautta!

Iineksen ja Tiikerin 18.3. syntynyt tyttötrio on ehtinyt jo puolen vuoden ikään! Kaikki kolme ovat kasvaneet todella hyvin ja ovat yli kolmen kilon painoisia teinityttöjä. Aadan ja Siirin perheet ovat lähetelleet kuvia ja kuulumisia ja molemmat tytöt ovat innokkaita ulkoilijoita ja reippaita kissan alkuja :-) Aada kävi elokuussa Rurokin näyttelyssä ja oli EX1 ja vpp. Loppusyksystä olisi todennäköisesti tiedossa ensimmäinen nuorten luokan näyttely. Siiri steriloitiin viime viikon perjantaina ja saa nyt nauttia kissanpäivistä ilman kolliajatuksia (joita ei tosin ehtinyt vielä tulla) :-)

Lilli jäi kotiin omaksi ilokseni - ja muiden kissojen kauhuksi... Yllättävän hyvin aikuisten kissojen hermot on kestäneet pientä säheltäjää, tosin keinoemon roolia hoitanut Saga on yrittänyt päästä irti toimenkuvastaan ja sähisee älyttömästi jos Lilli lähestyy. Iines sen sijaan on tullut siihen tulokseen, että Lillin on aika maksaa palvelukset takaisin ja hoitaa vuorostaan äitiään ;-) Punaisten ja Lillin välit eivät ole erityisen lämpimät, ovat aika välinpitämättömiä toisiaan kohtaan.

Lillistä on kasvanut ihan kivan näköinen tytteli, vaikka on siinä toki omat puutteensa. Kokoa ja painoa on enemmän kuin äidillään (Lilli 3,4 kg, Iines samassa iässä 2,7 kg, vuoden iässä 3,2 kg...), joten sitä voidaan pitää jo pienenä "voittona". Luusto on myös vahvempi kuin Iineksellä. Profiilia toivoisin edelleen suoremmaksi ja leukaa vahvemmaksi, tosin kummastakaan ei ole näyttelyissä tullut sanomista. Korvat näyttävät vielä ihan hyvän kokoisilta, (kun päässä ei ole karvaa ;-)) mutta jäävät todennäköisesti sellaisiksi keskikokoisiksi. Sijainti on hyvä ja muotokin menettelee, isommat tupsut olisivat tosin tehneet niistä paljon nätimmät! Sivulinjat kaipaavat suoristumista, mutta osaltaan värikin tekee sen "kuoppaisen" vaikutelman :-)

Häntä on isän suvun peruja ja jopa pitkäksi kehuttu, tosin ennemmin sekin on sellainen "ok" mittainen. Kroppaan olen tyytyväinen (jotain sentään!) ja turkinlaatu on hyvä. Ilme on ihana! Siinä näkyy häivähdys täti Mollaa ja ehkä muitakin Tiikerin suvun kissoja :-)) Kokonaisuus on mielestäni ihan onnistunut ja hyvässä kehitysvaiheessa.

Lilli on käynyt muutamassa pentuluokan näyttelyssä ja saanut hyvät arvostelut jokaisesta. Nuorten luokassa ollaankin sitten ekaa kertaa Kirkkonummella ja tammikuun Surok on viimeinen nuorten luokan näyttely, sen jälkeen Lilli siirtyy avoimeen. Lilli tulee käymään ainakin muutamassa nuorten luokan näyttelyssä, tosin sisko-Aadan kanssa vuorotellen :-) Itse asiassa luulen, että jos siskokset laitettaisiin nyt kisaamaan toisiaan vastaan, Aada voittaisi... mutta taitaa niitä kilpailijoita olla ihan tarpeeksi muutenkin, että ei ole tarkoitus vielä pistää siskojakin toisiaan vastaan ;-)

No comments: