Tuesday, February 9, 2010

Kaikkien kattien kuulumisia

Kun noita blogi-päivityksiä katselee, niin selvästi huomaa kenestä suurin osa viime aikaisista jutuista on kirjoitettu ;-) Lillistä on tietty eniten kerrottavaa, kun se kasvaa ja kehittyy koko ajan. Mutta täytyy nyt vähän kirjoitella muistakin, ettei tule sellainen olo että niitä syrjitään...

Roope on parin viime päivän aikana ollut tosi apaattien, lähinnä vaan nukkuu. Ei halunnut edes ulkoilla juurikaan, kun sunnuntaina siihen oli mahdollisuus. Syö kuitenkin normaalisti ja juo, eikä pissavaivoistakaan ole viitteitä. Jos ei ala kunto kohenemaan, niin edessä on varmaan taas reissu Lahteen Lambergin luo, että nähdään onko tilanne muuttunut sitten viime ultran. Aika laiha se on ja karvat on lähteneet. Elokuussahan siltä leikattiin hännästä ja pöksyistä karvoja, eikä ne ole vieläkään kasvaneet kuin ihan muutaman sentin?!? Saa nähdä kasvavatko koskaan takaisin...

Lulu the takkukasa kaipaa myös eläinlääkärikäyntiä, johan siitä viime kerran "keritsemisestä" alkaa olla vuosi... Takkujen setviminen on aivan mahdotonta, kun Lulu ei anna ollenkaan lähestyä kamman ja saksien kanssa. Satunnaisesti saatan saada kaulurista napsittua takkuja irti, mutta nyt niitä on taas tullut jo kylkiinkin. Eiköhän takuton Lulu ole sitten taas onnellisempi, kun sen ei pitkään aikaan tarvitse pelätä huoltotoimenpiteitä :-)

Saga voi paksusti, painoa on taas yli 5 kg ja on muutenkin ihan kivassa kunnossa. Hirveä halipula sillä on koko ajan ja joka yö tosiaan imettää Lilliä sängyssäni. Turkki sillä on totuttuun tapaan todella loistavassa kunnossa, tosin häntä kaipaisi pesua kun se tuppaa vähän rasvoittumaan. En ole vieläkään täysin päättänyt, tuleeko sille joskus pentuja vielä vai ei... Aika vaan kuluu uhkaavasti ja sen viime pennut alkavat olla jo 2,5 vuoden ikäisiä. Joten kauaa ei aikaa ole miettimiseen... Toisaalta vaikka pentuja ei tulisikaan, niin leikkauksella ei ole kiirettä. Jos kerran pari vuodessa juoksee, niin siitä ei ole haittaa kissalle eikä omistajan yöunille.

Halipallo-Iines on nykyisin pelkkää turkkia! Sitä turkkia on lähtenyt nyt kuukauden päivät ihan hirveästi, mutta edelleen se näyttää yhtä karvaiselta kuin ennenkin?!? Huima muutos siihen entiseen karvattomaan Iinekseen :-) Painoa on edelleen se 4,2 kg, ilmeisesti siitä ei nyt tulekaan lihapullaa, vaikka alussa niin pelkäsinkin. Jostain syystä Iines ei enää halua ulkoilla, sille riittää että käy alaovella kääntymässä ja juoksee hädissään takaisin sisälle! Iineksen piti lähteä nyt keväällä näyttelyihin, mutta joskushan tuon turkin tiputtamisen on näyttävä sen ulkonäössä, joten peruin ne näyttelyt joihin sen olin ilmoittanut... Katsotaan nyt millainen turkki sille kasvaa seuraavaksi - ja milloin - eihän kastraattirouvan näyttelyttämisellä ole kiire.

Iinekselle tulee 3 vuotta mittariin 9.3., joten pian on myös uusinta ultrauksen aika. Ensimmäinen HCM ultra tehtiin vuoden iässä, joten nyt on korkea aika ottaa uusinta. Samalle reissulle lähtee sitten Lillikin, ja Roope jos tilanne sitä vaatii. Roopen viimeisimmästä ultrauksesta on aikaa pari vuotta, mutta kun tila ei ole tänä aikana muuttunut, ei ole ollut tarvetta uuteen ultraukseen. Nyt voisi olla hyvä tsekata tilanne, kun tuo yleisilme on niin nuutunut.

No comments: