Wednesday, November 18, 2009

Lilli ja siskot 8 kuukautta!

8 kuukautta ja 4 kg ;-) vähän ylikin itse asiassa, vaikka olin pitkään varma, ettei Lilli enää saa painoa lisää samassa suhteessa kuin aiemmin. Sellaiset 300g / kk on painonnousu ollut viime kuukaudet. Saa nähdä mitä sitten tapahtuu, kun tulee eka kiima. Toivoisin kuitenkin, että se nähdään (ja kuullaan) vasta ensi vuoden puolella. Lillillä on tällä hetkellä soma vatsakumpu, josta voi ehkä vähän vararavintoa käyttää sitten kiimojen aikaan.

Siskoista ei tällä erää vielä ole painotietoja, veikkailen että molemmat ovat saaneet painoa suht samaan tahtiin kuin Lillikin. Aadan kanssa painoero on pysynyt hämmästyttävästi samoissa, kuin pentuaikana :-) Joka tapauksessa kaikki 3 ovat tosi kivan kokoisia ja painoisia ikäisikseen! Iines-äiti painoi samassa iässä 3,2 kg... ja nytkin painaa 3,8 kg. Grammaakaan ei ole tullut sterilisaation jälkeen lisää, joten "mallin mitoissa" mennään edelleen.

3-4 kuukauden välillä Lilli oli aika rumassa kehitysvaiheessa, mutta nyt siitä on muotoutumassa ihan kivan näköinen neitokainen. Ainahan sitä keksii kaikkea paranneltavaa, mutta kokonaisuutena olen ihan tyytyväinen (ihme kyllä!). Profiili on suoristunut, leuka on vahvistunut ja otsakin on ihan suht pyöreä. Korvien malli ei ihan täydellinen ole, mutta sijainti on ok ja tupsutkin on. Häntä on isän puolen peruja ja kivan mittainen. Suurin ongelma nyt ja tulevaisuudessa ovat sivulinjat, jotka eivät varmaan ihan täysin tule suoristumaan. Värikin tekee osittain sen vaikutelman, että pintsiä olisi enemmän kuin sitä todellisuudessa onkaan. Kroppaan kaipaisin ehkä vähän lisää pituutta, mutta raamit on muuten hyvät ja luusto melko vahva. Korkeutta on jo saman verran kuin Sagalla ja Iineksellä, joten mielenkiinnolla odottelen tuleeko siitä kovinkin paljon niitä isompi! Turkinlaatu on ainakin vielä superhyvä :-) Väristä ehkä näkee, että taustalla on hopeaa, mutta turkki on oikeanlainen, nyt jo hyvät peitinkarvat ja vähän alusvillaakin jopa.

Luonne on ihana :-)) Nyt kun Saga ja Iines yrittävät vierottaa Lilliä, niin kasvattajamamman seurakin kelpaa taas... Tosin pienenä varjopuolena on mainittava, että ei ole kiva herätä siihen, että terävät hampaat hamuaa jalkaa keskellä yötä... Lilli juttelee paljon ja sillä on aika vaativa ääni ;-) Ulkoilu on pienestä pitäen sujunut reippaasti ja pidempiäkin lenkkejä on tehty. Kunhan eryn näyttelystä selvitään, ei kelirajoituksiakaan ole hetkeen... nyt yritän välttää kurastamasta koko kissaa, kun ennen isrokiakin pestiin vain häntä.

Yritän ottaa taas uusia kuvia jonain päivänä :-)

No comments: