Tuesday, March 2, 2010

Saga eläinlääkärissä

Saga joutui eilen eläinlääkäriin, syynä jo toistamiseen vasemmalla niskassa oleva rupi :-/ Ekalla kerralla rupi parani itsekseen, mutta nyt Saga on kertaalleen jo repinyt ruven irti, joten paraneminen on ollut hitaan puoleista. Nyt niska on jo paremmassa kunnossa, ellei vaan Saga taas revi sitä kuivaa rupea irti.

Vieläkään ruven syy ei oikein selvinnyt, jos haluaisi tarkemmin tutkia niin täytyisi ottaa ihan koepala ja lähettää se patologille. Sovittiin että jos haavauma (tai mikä nyt onkaan) tulee kolmannen kerran, niin sitten siitä kohdasta leikataan pala irti ja pistetään jatkotutkimuksiin. Samalla voisi olla aiheellista tehdä Sagan sterilointi, niin pitsipuvun alla pääsisi paranemaan sekä vatsan haava että tuohon niskaan tuleva tikki/tikit.

Saga ja Iines rokotettiin tammikuussa, joten ajallisesti tämä sopisi hyvin yhteen sen kanssa :-/ Ekalla kerralla Sagaa ei kuitenkaan oltu rokotettu eikä mitään muutakaan ihmeellistä ollut tapahtunut. Silloin kuvittelin, että Roope oli purrut Sagaa hieman niskan ohi (niillä kun on aina toisinaan omat lemmenleikit menossa), mutta tuskin se nyt kahteen kertaan samaan kohtaan on osunut. Saga on varmaankin itse raapinut niskan auki.

Mikrosiru oli edelleen tallella, olin jo ehtinyt olla varma siitäkin että se on "räjähtänyt" niskasta pihalle. Injektiokohdan sarkooma on tietysti se ikävin vaihtoehto... mutta seurailen nyt ensin paraneeko rupi itsekseen ja jos/kun paranee, jääkö siihen kohdalle jotain epämääräistä. :-(

No comments: